У Гадячі рідним загиблих захисників вручили ордени «За мужність»

Поділитися новиною

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Указами Президента України №7/2024, №41/2024 та №2/2024 «Про відзначення державними нагородами України» Івана Переваруху, Сергія Мартиненка, Олега Сливу та Ігоря Солов’я нагороджено орденами «За мужність» ІІІ ступеня, на жаль – посмертно.

Державні відзнаки рідним вручили сьогодні у приміщенні Гадяцької міської ради, повідомили на сторінці міськради у фейсбук.

Сергій Мартиненко з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну став на захист своєї країни. Служив на посаді водія-радіотелефоніста. На жаль, 7 вересня 2023 року його життя обірвалося внаслідок мінометного обстрілу противником позицій підрозділу на Донеччині.

Іван Переваруха призваний до лав Збройних сил України 13 січня 2023 року за мобілізацією в період воєнного стану. Був навідником. Загинув 18 квітня 2023 року від травм, несумісних з життям, у результаті мінометно-артилерійського обстрілу на донецькому напрямку.

Олег Слива на військову службу вступив 16 лютого 2023 року.
Був кулеметником стрілецького відділення. Загинув 14 листопада 2023 року, героїчно захищаючи кожен метр української землі від російських загарбників. Життя 39-річного бійця обірвалося на полі бою – при обороні Авдіївки на Донеччині.

Ігор Соловей мобілізований до лав Збройних сил України 6 лютого 2023 року. Захищав східні кордони України від російських окупантів. Там же, в Донецькій області, 31 жовтня 2023 року ворожа куля й обірвала молоде життя.

Вічна та світла пам’ять полеглим Героям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...