Різновиди та особливості кутових шаф-купе

Поділитися новиною

Кутова шафа-купе – це система зберігання, яка забезпечує ефективне використання кожного кутка в буквальному значенні цього слова. Актуально їх встановлення там, де немає можливості поставити звичайні прямі шафи. Наприклад, якщо багато вікон чи під іншими стінами стоять інші меблі. За рахунок кутової конструкції вдається задіяти суміжні площини і тим самим у відносно невеликий простір вмістити доволі багато.

Особливості кутових шаф купе

Такі шафи є ідеальним прикладом багатофункціональності. Вони одночасно місткі і компактні, а ще ергономічні. Дизайн можна підібрати на свій смак, так само як і різновид. Вони місткі і при цьому дуже зручні не виглядають масивно. Такі системи зберігання можна доукомплектовувати кутовими поличками, вони, зазвичай, відкриті, тому на них вдасться зберігати важливі дрібнички, сувеніри та, наприклад, фото. Придбати кутову шафу-купе можна тут: https://skladmebliv.ua/ua/shafykupe-14/kutovi-shafykupe-199.

Серед ключових переваг:

  • раціональне використання кута приміщення. Дуже часто він стоїть порожнім, адже там інші меблі настільки ж функціональні, яка шафу там встановити просто неможливо;
  • компактні розміри. Для встановлення такої системи зберігання не потрібно багато місця, тому вона поміститься в тому числі в куточку невеликої вітальні чи коридору, в дитячій кімнаті тощо;
  • широке різноманіття дизайнів та стилістичних виконань. Основну роль в цьому відіграє фасад. Відповідно він буває стандартним (з того ж матеріалу що і корпус), дзеркальним або ж з фотодруком.

Звісно, також вирішують купити шафу-купе ще і за її оригінальний зовнішній вигляд та ергономічність. Вона здатна стати справжньою родзинкою інтер’єру.

Різновиди кутових шаф купе

Існує декілька варіацій конфігурації шаф купе які розміщуються в кутку – це Г-подібна, трикутник, трапецієподібна, п’ятистінка. Однак найбільш популярні перші 2, тому саме їх детальніше розглянемо.

Отже, Г-подібна модель, яка виглядає як 2 прямі шафи, об’єднані в одну. Це доволі оригінальне та практичне рішення. Вони доволі компактні, та встановлюються вздовж двох суміжних стін. Такі моделі можуть бути симетричними і асиметричними. Обидва варіанти чудово підходять для компактних приміщень. Такі моделі дуже місткі, економлять вільний простір, практичні та естетичні. Їх часто обирають для міських квартир.

Моделі трапеції дещо більш об’ємні. Відмінність від попередньої в тому, що в цій скошений кут, тобто немає «сходинки». Відповідно, вона і місця займає більше, але і комфорт вищий. Придбавши таку, отримуєте не просто шафу, а цілу гардеробну, правда, в зменшеному форматі.

Як обрати кутову шафу купе

Вибір такої моделі системи зберігання – це нескладна задача, за умови що ви дослухатиметесь до наступних рекомендацій:

  • визначтесь з конкретним форматом – Г-подібна чи трапецієподібна. Перший варіант більш компактний, другий – крупніший;
  • матеріали. Це важливий момент, адже від них залежить довговічність експлуатації меблів. Для каркаса застосовуються ЛДСП, фасад буває з того ж матеріалу або ж з МДФ. Звертайте увагу на сертифікати якості та безпечності;
  • дизайн. Найбільша його частина – це фасад. Він здатний як лаконічно вписати шафу в інтер’єр, так і виділити її, зробити центральною частиною. Особливо на це здатний фасад з фотодруком.

Ще один момент, який потрібно обов’язково врахувати при виборі, – це внутрішнє наповнення. Тут варто орієнтуватись в першу чергу на те, для якої, власне, кімнати призначена система зберігання, в кожній є своя специфіка, яку необхідно врахувати.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...