Суд закрив за строком давності провадження у справі ДТП, яку скоїв нетверезий екс-заступник міського голови Гадяча

Поділитися новиною

“Провадження в справі про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.130,ст.122-4,ст.124КУпАП закрити, на підставі п.7 ст.247КУпАП,у зв`язку із закінченням на момент розгляду справи про адміністративні правопорушення строків, передбачених ст. 38КУпАП.”, – йдеться у Постанові Гадяцького районного суду, яка набрала законної сили 26 березня 2024 року.

Нагадаємо, правопорушення скоєні Геннадієм Дроботею за трьома адміністративними статтями (Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції; Стаття 122.4. Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди; Стаття 124. Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) об’єднали в одне провадження 2 березня 2023 року.

Проте, через постійні відводи та заміни суддів, які б мали розглядати цю справу, згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу справа надійшла до провадження судді Станіслава Киричка 23 лютого 2024 року.

А вже 14 березня 2024 року обвинувачений надав до суду клопотання про закриття справи про адміністративне правопорушення у зв`язку з закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності.

У провадженні вказано, що згідно з п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю, у зв`язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбаченихстаттею 38 цього Кодексу . Відповідно до ч. 2, ч. 6 ст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніш як через три місяці з дня його виявлення. Адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених статтею 130цього Кодексу, може бути накладено протягом одного року з дня його вчинення. Таким чином, станом на 14 березня 2024 року – на дату розгляду справи, строки накладення адміністративного стягнення, у тому числі і щодо адміністративного правопорушення за ч. 4 ст. 130 КУпАП, закінчилися.

Нагадаємо, 22 лютого, у Гадячі сталася ДТП за участі тоді ще заступника міського голови, Геннадія Дроботі, яке він скоїв на службовому автомобілі у стані алкогольного сп’яніння, після чого втік з місця події.

Геннадія Дроботю звільнили із займаної посади 5 квітня 2023 року, рішенням сесії.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...