Наймасштабніша атака на енергосистему: на Полтавщині ввели графік погодинного відключення

Поділитися новиною

Ворог здійснив наймасштабнішу за останній час атаку на українську енергетику. У Полтавській області застосували графік погодинних відключень.

Начальник Полтавської ОВА повідомив, що обійшлося без жертв, але уламки пошкодили покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали також по повітряним цілям у Кременчуцькому районі. 

На Полтавщині застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання, – йдеться також у повідомленні.

Про застосування графіку аварійних відключень повідомили й на сайті АТ «Полтаваобленерго». З 6:26 графік застосований у повному обсязі.


Детально з графіком ви можете ознайомитись за посиланням. Для цього потрібно обрати дату та філію або дільницю, яка вас обслуговує.

У області розгорнули пункти незламності, щоб доки тривають роботи, люди могли зарядити ґаджети і бути постійно на зв’язку.

Нагадаємо, востаннє графік погодинних відключень оновлювали у жовтні 2023 року. Згідно нього, Гадяцька дільниця Миргородської об’єднанї філії увійшла до 2, 4 та 6 черг.

Друга черга

Четверта черга

Шоста черга

Додатково: вночі ворог влучив по найбільшу ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...