Хоробрий дух, самовідданість, мужність – це генетичний код українців

Поділитися новиною

Дата була обрана не випадково – саме 14 березня, у 2014 році, на тренувальну базу в Нових Петрівцях, із Майдану Незалежності, вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави та її суверенітету.

Але хоробрий дух, самовідданість, мужність – це генетичний код українців. У найважчі часи історії на нашій землі, рішучі та відважні люди завжди добровільно брали до рук зброю й ставали на захист Батьківщини. Воїни Русі-України, лицарі Костянтина Острозького, козаки Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького, Івана Виговського та Івана Мазепи, воїни Армії УНР та Галицької армії Західноукраїнської Народної Республіки, Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни, УПА мужньо здобували героїчні перемоги й віддавали свої життя за українську землю.

Добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства, одна з наших суперсил. За даними Українського інституту національної пам’яті, у боях 2014–2015 років російсько-Української війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.
А в перші тижні повномасштабного російського вторгнення в Україну майже 100 тисяч добровольців вступили до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. Не виключенням стала й Гадяччина.

На початку повномасштабного вторгнення, коли ворог підступав до нас з боку Сумщини – наші хоробрі чоловіки теж не стояли осторонь, їхня організованість та згуртованість була вражаюча. Місцеві робили все, щоб не пропустити ворога – перегороджували мости, перекривали дороги, облаштовували блокпости та багато іншого. Кожен намагався зробити свій внесок. Завдяки нашим мужнім та відчайдушним добровольцям, «Гадяцьке сафарі» увійшло в історію та стало відоме на всю Україну.
Ми пишаємося земляками, які у надскладний час, відкинувши будь-які сумніви, стали на захист свого краю.

Далі ж, біля українських центрів комплектування виникали кілометрові черги добровольців і весь світ переконався – ми ніколи не здамося без бою.
Нині в окопах, окрім професійних військових – доктори наук, педагоги, фермери, айтішники, люди творчих та інтелектуальних професій. Українці, що мали досягнення та перспективи у цивільному житті, залишили родини, бізнес, успішну кар’єру в різних сферах і навіть своє життя в інших країнах та добровільно пішли на поле бою, щоб захистити Україну.

Наша мужність та самопожертва надихає увесь світ. Доказом цього є Інтернаціональний легіон, у складі якого є добровольці з 55 країн світу, що прибули до України, аби стати на захист територіальної цілісності нашої держави пліч-о-пліч з нашими бійцями. Це військовослужбовці з Німеччини, Великої Британії, Швеції, США, Польщі, Данії, Фінляндії, Латвії, Литви, Японії, Нідерландів, Сирії, Лаоса, Індонезії і багатьох інших країн. Інформація про точну кількість бійців є конфіденційною, але розуміємо, що це чимала кількість хоробрих сердець, для яких ми стали прикладом відчайдушної боротьби за власну свободу.

Ми пишаємося кожним, хто з власної волі взяв до рук зброю та щодня, ціною власного життя стримує навалу ворога. Ваша готовність добровільно стати на захист України є вирішальною запорукою нашої Перемоги.
Україна завжди пам’ятатиме всіх своїх Героїв, які загинули за свободу. Слава українським добровольцям!
«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...