“У Гадяцькій громаді завжди одне й те саме – або не на часі, або не встигаємо…”

Поділитися новиною

Так вважають рідні загиблих військовослужбовців, які ще від жовтня просять міську раду встановити у Гадячі Алею пам’яті полеглим Героям Гадяччини.


Нагадаємо, в жовтні минулого року, в Гадячі, відбулося зібрання представників родин загиблих захисників, волонтерів, активістів та небайдужих громадян, де обговорювали питання щодо концепції створення гідної Алеї пам’яті. Досягли домовленостей стосовно того, щоб на Алеї пам’яті були зображені усі полеглі воїни з колишнього Гадяцького району, починаючи з 2014 року. Представники міської ради погодились на пропозицію громади щодо конкретного місця їх встановлення – на центральній алеї парку «Перемога», перед Собором. Також домовились, що розробка проекту Алеї, створення та встановлення її, планується виключно за кошти міського бюджету. Пообіцяли, що в короткий термін розроблять макети та представлять на узгодження громади. Окрім цього були оголошені терміни відкриття Алеї – її мали створити і презентувати до 6 грудня – Дня Збройних Сил України.


Тендер на виготовлення табличок з композиту (розміром 600*900 мм) відбувся ще у жовтні. Договір уклали договір із ФОП Болотін А.В. (вартість робіт 91 360 грн). Далі робота практично зупинилась – тендер на надання послуг з монтажу 62 металевих конструкцій в міському парку «Перемога» так і не відбувся, а всі макети не виготовлені досі.


На засіданні сесії, 25 січня, родичі загиблих, вкотре просили міського голову, вказати конкретні терміни встановлення Алеї пам’яті. Та мер відповів так само, як і останні кілька місяців: «Ми робимо все від нас залежне, щоб в законний спосіб виконати цю роботу. Але щодо термінів – я не знаю, оскільки ще навіть договір на виготовлення конструкцій не підписаний».

Днями, із порталу відкритих закупівель Prozorro стало відомо, що тендер на виготовлення 70 металевих конструкцій для встановлення інформаційних щитів полеглим захисникам та захисницям України відбувся, а договір укладений 20 лютого. Проте переможець зовсім не той, із яким планувала співпрацювати міськрада.
Участь у торгах взяли 6 підприємців: ТОВ «ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ПРОМЗВ’ЯЗОК»», ФОП «КУЗНЄЦОВ ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ», ТОВ «Компанія «Гранд Експерт», ТОВ «КАМІНО ЛТД», ФОП «МОІСЕЄВА НАТАЛЯ ІВАНІВНА», ТОВ «ВЕНТИЛЯТОРНИЙ ЗАВОД «ГОРИЗОНТ». Неодноразово, під час обговорень стосовно виконання цих робіт, міський голова повідомляв, що було б не погано, якби конструкції виготовив місцевий завод «Горизонт». Мовляв, зазвичай, мало хто бажає співпрацювати із бюджетними установами, а тут уже є усна домовленість із директором. Загалом, на проведення цих робіт міська рада виділила МКП «Комунсервіс» 200 тисяч гривень. Саме така очікувана вартість і була оголошена на початку торгів. Проте, на наше здивування, під час торгів, місцевий завод запропонував найбільшу суму за виконання цих робіт – 196 140 гривень. У той час, як переможець ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ПРОМЗВ’ЯЗОК» ( Сумська область, м.Охтирка) знизив вартість виготовлення конструкцій до 150 360 гривень (1790 за одиницю). Суттєва економія бюджетних коштів, чи не так?
У договорі вказано, що виготовлений товар повинні поставити у Гадяч до 1 травня 2024 року.

Тим часом, начальниця відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва Ірина Єрьоміна повідомила рідним полеглих захисників, що на сьогодні запущений друк перших 25 макетів. Чекаємо продовження робіт.
Далі буде.
Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...