«Столиця бездоріжжя», або як у Гадячі асфальт «зійшов» зі снігом

Поділитися новиною

Здається ця проблема гадячан переслідуватиме вічно. Майже 90% усіх доріг – у вибоїнах та ямах.

Минулими вихідними ми побували майже в усіх районах Гадяча. Окрім того, що більшість шляхів й до цього виглядали, наче після бомбардування, так ще й на нещодавно відремонтованих ділянках вже з’явились свіжі ями. До прикладу, вул. Білохи, відрізок на повороті біля магазину «Діамат». Ямковий ремонт там робили у 2022 році, виділивши 199 тис. грн, але вже через пів року дорога знову була у жахливому стані. У жовтні 2023-го, там знову латали асфальтове покриття, і згідно тендерної документації, вартість робіт – 197 тис. 530 грн, переможцем стало ТОВ «Гадячшляхбуд». Але, не пройшло й пів року – вибоїни знову «майорять».

Подібна ситуація сталася на вулиці Кобилянської. У кінці жовтня 2023 року там заасфальтували дорогу, а вже зараз, через чотири місяці, на новому покритті з’явилися вибоїни. Вартість робіт, згідно даних сайту «Прозорро», становила 807 тис. 14 гривень. Виконавець – знову ж таки ТОВ «Гадячшляхбуд».

Також асфальтове покриття зазнало руйнації й на проїзній частині по вул. Гагаріна (на ділянці від буд. № 74-А до буд. №76), яку теж ремонтували восени, виділивши, згідно тендеру, 217 тис. 762 грн. Не складно здогадатись, хто знову став переможцем.

Слід зауважити, що згідно умов договору, виконавець робіт гарантує якість та можливість експлуатації об’єкта не менше трьох років, а також відповідає за виявлені дефекти впродовж гарантійного терміну – тобто має їх усунути, або ж компенсувати витрати на виконання робіт. Але чи усунуть дані «недоліки», та ще й якісно – відверто кажучи, ми сумніваємось.

Також варто зазначити, під кінець цієї зими, стан деяких доріг став дійсно критичним. Вулиці Героїв Майдану (у напрямку елеватора), Гагаріна (від книжкового магазину), Гадяцького договору, Героїв Чорнобиля, Вокзальна, Степаненка, площа Миру (пішохідні переходи на Великому крузі) та багато інших потребують капітального ремонту, оскільки проїхати ними стає не те що б складно, а майже не можливо.

Звісно, ми розуміємо, що пріоритетом громади є допомога військовим, але так чи інакше, кошти на ремонтні роботи у Гадячі виділяють систематично. Лише у 2023 році, згідно звіту міського голови, використано 21 млн. 924 тис. 67 грн. То чому ремонти не роблять якісно та надійно? Можливо, це результат недобросовісної роботи виконавців?

До слова, вихідними, на вулиці Полтавській та на площі Миру, вже намагалися робити ямковий ремонт, але з урахуванням того, що наступного дня були приморозки – латки, ймовірно, затримаються не на довго.

На публікації щодо доріг на наших сторінках у соцмережах, гадячани активно коментували дану ситуацію, оскільки тема, як і завжди, актуальна:

Микола Бойко: «Була гетьманська столиця, а стала столицею бездоріжжя»;

Олександр Щочка: «Від Малого кругу до бурякпункту дороги немає»;

Мирослава Бігуненко: «Разом зі снігом зійшло і дорожнє покриття… Або наче якісь гризуни повигризали за зиму асфальт»;

Віталіна Мигаль: «Їдеш за кермом, а так і хочеться перенести автомобільна руках по тих ямах»;

Андрій Канівець: «Це обличчя наших керуючих містом. І так все життя, бо люди мовчать! А наші обрані цим користуються!».

Невдоволення громадян зрозуміле, але що це змінює? Правильно – НІЧОГО.

Анжела Замотаєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...