Голова Сергіївської громади переймає досвід Латвії щодо гармонізації аграрної політики і підтримки сільських регіонів

Поділитися новиною

Про це повідомили на сайті Всеукраїнської асоціації ОТГ.

29 січня по 2 лютого 2024 Ігор Лідовий, член Правління, в.о. голови секторальної платформи «Сільський розвиток: земельні відносини» ВАОТГ, голова Сергіївської сільської територіальної громади Полтавської області, у складі української делегації опановує в Латвії кращий досвід цієї держави та інших нових членів ЄС щодо гармонізації їх аграрної політики і підтримки сільських регіонів відповідно до політик і практик ЄС.

Делегація України, сформована з представників Міністерства аграрної політики, Міністерства економіки, Секретаріату Верховної Ради, наукових установ і громадських організацій України, провела зустрічі з представниками Уряду Латвії, Сейму, органами місцевого самоврядування, науковими установами.

Набуті під час поїздки знання, опрацьований успішний досвід, започатковані особисті контакти сприятимуть швидшому та успішнішому втіленню механізмів IPARD в Україні, що дозволить залучити кошти європейських фондів для розвитку сільський територій, ретельніше реалізовувати положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та, як результат, сприяти скороченню термінів вступу України до цього унікального партнерства 27 європейських країн, які об’єдналися заради миру та процвітання.

Серед пріоритетів Всеукраїнської Асоціації ОТГ – сприяння зміцненню стійкості сільськогосподарського сектору і сільських районів країни, лобіювання узгодження аграрної політики зі спільною сільськогосподарською політикою ЄС.

Одне із ключових завдань проєкту – підготовка дорожньої карти для приєднання України до IPARD. Проєкт підтримується Посольством США в Україні та Міністерством закордонних справ Латвії.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...