У Миргородській РВА обговорювали стан утримання доріг району

Поділитися новиною

Про це сьогодні повідомив Віталій Дяківнич, голова РВА, на своїй сторінці у соціальній мережі.

Щодо стану утримання доріг у Миргородському районі відбулася зустріч із головами територіальних громад. Серед присутніх були: голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, перший заступник начальник Миргородської районної військової адміністрації Михайло Коркішко, заступник начальника з експлуатаційного утримання та безпеки автомобільних доріг Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій Мягкохліб, а також голови територіальних громад.

«На території Миргородського району знаходяться дороги державного значення: Миргород – Комишня – Гадяч, Вирішальне – Залізняки – Комишня, Лохвиця – Гадяч – Охтирка – Велика Писарівка (в межах Миргородського району), Гадяч – Опішня (в межах Миргородського району), які утримуються за рахунок державного бюджету та обслуговуються Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області. – говорить Анатолій Мягкохліб. – У 2023 році вищезазначені дороги були передані із балансу Агенства місцевих доріг Полтавської області на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області. 27 жовтня 2023 року Служба відновлення у відповідності до чинного законодавства оприлюднила на платформі Prozorro оголошення щодо проведення тендерних закупівель «Експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в межах Полтавської області». Після визначення переможця, інші учасники тендерних закупівель, подали ряд скарг в Постійнодіючу адміністративну колегію Антимонопольного комітету України. У зв’язку із вищезазначеним, лише 28 грудня 2023 року вдалося заключити договір із підрядною організацією на проведення експлуатаційного утримання автомобільних доріг».

На нараді голови територіальних громад району перш за все піднімали питання зимового утримання доріг та планування роботи щодо проведення ремонтних робі у 2024 році.


Анатолій Мягкохліб зауважив, що, на жаль, у 2024 році діє мораторій на проведення капітальних ремонтів доріг. Тому на даний час основна мета Служби – забезпечення проїзду дорогами та за наявності фінансування здійснення поточного ремонту асфальтового покриття. Звичайно, проведення робіт можливе також за умови співфінансування робіт із місцевих бюджетів.

Кожен із присутніх очільників громад висловив проблемні питання свого округу, а також пропонував можливі шляхи вирішення. Однією із таких пропозицій є заключення договору про співпрацю між органами місцевого самоврядування та Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області. Крім того, багато зауважень виникало щодо покращення проведення роз’яснювальної роботи про відповідальні організації за утримання доріг державного та місцевого значення.

Нагадаємо, у Миргородському районі питання утримання доріг, особливо державного значення, виникає серйозною проблемою для життєдіяльності краю. Незадовільний стан автотрас породжує численні труднощі для мешканців громад та організацій, що працюють у регіоні. На жаль, бюджетні обмеження гостро відображаються і на видах ремонтних робіт, і на обслуговуванні доріг.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...