Нікуди діти кошти або Для чого Гадячу ще одна Комунальна установа?

Поділитися новиною

Початок бюджетного року. Публікації у ЗМІ рясніють заголовками про те, як різні громади розпочинають його із допомоги ЗСУ – уже на перших цьогорічних сесійних засіданнях, виділяють кошти на ЗСУ, купують автомобілі, квадрокоптери та інші необхідні військовим засоби…


А що в цей час робить Гадяцька громада? Учора, на сайті Гадяцької міської ради з’явилось розпорядження «Про скликання сорок шостої чергової сесії», 25 січня. І одним із перших, серед 20 питань, міська рада збирається «протягнути», мабуть, найпріоритетніше на сьогодні – «Про створення комунальної установи «Гадяцький молодіжний центр».
Чесно кажучи, ситуація абсурдна. У той час, як скрізь відбуваються оптимізації, скорочення робочих місць, Гадяцька громада планує утворити ще одну, абсолютно не потрібну, на нашу думку, комунальну установу, яку знову доведеться фінансувати із бюджету громади (тут варто згадати створення суперприбуткового КП «Гадяч-агро», куди виділяють гроші навіть на зарплати). За найскромнішими підрахунками, якщо штат складатиметься мінімум із начальника відділу і двох спеціалістів, витрати тільки на заробітну плату складатимуть понад 400 тисяч на рік (цих коштів саме вистачило б на придбання двох квадрокоптерів). Це не враховуючи ремонту приміщення для центру (так вже у нас прийнято, що спочатку треба зробити ремонт), меблів та техніки, необхідної для роботи.
Йдемо далі, молодіжний центр – це простір для роботи, відпочинку та розвитку, який має сприяти розв’язанню нагальних проблем молоді та працювати у профілактичних напрямах. Головна мета МЦ – виховувати й розвивати молодь. Постає питання – які ж тоді функції у Відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради? Адже, серед основних завдань є «реалізація державної політики в галузі освіти, спорту, молоді і виховання з урахуванням особливостей соціально-культурного середовища громади. Невже у них недостатньо працівників та виробничих потужностей для виховання та розвитку молоді? Сюди ж можна підключити спеціалістів Відділу культури та туризму, які мають величезне приміщення і молодих працівників – саме те, що потрібно для розвитку підростаючого покоління і молоді. Радимо спеціалістам міської ради – замість того, щоб «вигадувати колесо», почати виконувати свої посадові обов’язки!

Загалом, не зрозуміло звідки взялося це «нагальне» питання і, якщо чесно, дуже насторожує раптова надмірна увага міської ради до молоді, якої, до речі не спостерігалося років двадцять.

Залишається сподіватись на здоровий глузд депутатського корпусу, перед яким на найближчій сесії знову постане питання доцільності створення нової комунальної установи, у той час, як решта існуючих є повністю дотаційними.

У інакшому разі, доведеться думати, що починаються політичні ігрища. І загравання з молоддю бюджетним коштом, як раз саме те, що викликає офігенну ДОВІРУ до нинішньої влади у нашій громаді.
Поки що, вагомої причини такої безглуздої витрати бюджетних коштів у воєнний час не вбачаємо.
«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...