У Гадячі чекають на укриття

Поділитися новиною

Ще 11 серпня, на 39 позачерговій сесії Гадяцької міської ради, депутати підтримали рішення виділити 1,4 млн. грн на облаштування протирадіаційного укриття №61040, що розташоване у багатоквартирному будинку за адресою Гетьманська, 49.

Саме в це укриття під час повітряних тривог мали ходити учні старших класів Гадяцького ліцею ім. Олени Пчілки, оскільки до цього діти ходили до протирадіаційного укриття №60943, у будинку гуртожитку НГВУ, але там умови були жахливі, й знаходилось воно не зовсім поруч з ліцеєм.

Після того, як на сесії виділили кошти на нове укриття, ми побували у цій захисній споруді, але окрім вологості та сміття, нічого не побачили. Ремонтні роботи до кінця літа там не починали.

Тендер на проведення поточного ремонту даного укриття оприлюднили на сайті «Prozorro» лише 1 вересня, коли діти вже пішли до школи. Нагадаємо, замовником стало КП «Гадяч-житло», а єдиний учасник і відповідно переможець тендеру – ПП «Будівельник». Запропонована вартість послуги тоді становила 1 352 463,10 грн (із ПДВ), а срок поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг зазначався до 31 грудня 2023 року.

Періодично ми відвідували дане укриття, щоб дізнатися, як просуваються ремонтні роботи, але оперативною цю роботу назвати було важко.

Майже через місяць після визначення переможця тендеру, 3 жовтня, на громадському зібранні, що відбулось у приміщенні Гадяцької міської ради, міський голова зазначив, що виділених коштів виявилось замало, на той час в укритті відбувалися лише підготовчі роботи. Але про додаткове виділення коштів повідомлень не було.

Напередодні нового року, із власних джерел нам стало відомо, що 1 січня 2024 року мало відбутися офіційне відкриття захисної споруди. Це було б логічно, оскільки ремонтні роботи, згідно тендеру, якраз мали завершити. Та нажаль, цього не сталося і ми знову «проінспектували» укриття, щоб перевірити, на якій стадії ці роботи.

Коли потрапили до захисної споруди, там якраз «кипіла» робота – встановлювали та фарбували лави, упорядковували електричні дроти, прибирали технічне сміття тощо. Робітники, які були на місці, показали нам приміщення, в яких облаштовані санвузли із запасом води, декілька великих приміщень для розміщення людей та додатковий вхід до укриття. Також розповіли, що до 1 січня укриття не було готове, але в перспективі, роботи там мають завершитись до початку нового начального півріччя, тобто до 14 січня.

Та чи дійсно після канікул діти дочекаються нарешті на нове та більш комфортне укриття – побачимо незабаром.

Анжела Замотаєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...