У приміщенні Гадяцької поліції почали ремонт

Поділитися новиною

Головне управління Національної поліції в Полтавській області, 7 грудня, оприлюднило тендер на проведення капітального ремонту частини приміщень на першому поверсі з впровадженням системи «Custody Records» в адмінбудівлі ВП №1 Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області за адресою м.Гадяч, вул.Гетьманська, 10, очікуваною вартістю 1 мільйон 292 тисячі 149 гривень 76 копійок.

Того ж дня, визначили переможця і оприлюднили договір із ФОП Віктором Василенком, м.Полтава (у договорі вказано, що його підписали ще 5 грудня, тож найімовірніше питання вибору підрядника було вирішене заздалегідь).
Технічний нагляд на об’єкті проводить ФОП Микола Власенко (м.Полтава). За це Головне управління Національної поліції в Полтавській області сплатило йому 18 029,42 грн.
Окрім цього, на об’єкті проводить авторський нагляд інженер-проектувальник ФОП Яна Мурза із Полтави. При чому робить це практично безкоштовно – усього за 1 гривню. До речі, раніше (у липні 2023 р.) Яна Мурза виконувала розроблення проектно-кошторисної документації разом із отриманням позитивного експертного звіту по цьому ж об’єкту, за що отримала 150 000 грн.
Наразі, на об’єкті уже розпочали роботи. Виконуються у стислі терміни, адже до 25 грудня 2023 року ремонт має бути завершений.

Нагадаємо, у 2023 році Гадяцька міська рада виділила із бюджету громади 1 мільйон 900 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт приміщень з впровадженням системи «Custody Records» в адмінбудівлі відділення поліції.
Цей проект передбачає електронну систему обліку всіх дій щодо затриманої особи, яка зводить до мінімуму можливість викривлення даних; «розумну» відеофіксацію всіх дій із затриманою особою під час її перебування в органі (підрозділі) поліції; непроцесуальне опитування (або інтерв’ю) затриманої особи та поліцейського, який здійснив затримання, щодо обставин і підстав затримання, а також забезпечення оперативного реагування та прийняття управлінських рішень посадовими особами органів та підрозділів поліції у випадку виявлення порушень.
Задум у тому, що замість невеликого заґратованого вікна в поліцейському фойє створюють для відвідувачів зручний простір. Компетентні та доброзичливі фахівці мають надавати громадянам консультації, приймати у них звернення. У поліцейському управлінні повинні повністю змінити робочу зону, а приміщення спроектувати без ґрат, з прозорими стінами і відкритим простором із системою відеоспостереження, до якої буде підключена система «Custody Records», яка дозволить попереджати факти неправомірних дій поліцейських та водночас захистить їх від можливих провокацій.
«БМ»


Загалом, за період із 1 жовтня 2021 року по 30 вересня 2023 року, з бюджету Гадяцької міської територіальної громади, відповідно до «Програми безпеки на території Гадяцької міської територіальної громади на 2021-2023 роки», по КПКВК МБ 3719800 «Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів» для ГУПП в Полтавській області відділення поліції №1 були профінансовані кошти в сумі 4 мільйони 106 тисяч 085 гривень 64 копійки.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...