У Гадячі відзначили ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Поділитися новиною

14 грудня відповідно до Указу Президента України, починаючи з 2006 року, українці вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме в цей день, 37 років тому, завершилося будівництво саркофагу над зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.

Серед тих, хто боровся зі страшним лихом, було 593 наших земляків-гадячан, які ризикуючи життям та здоров’ям, не дали розповзтися радіації по всій Європі.

“Своїх героїв треба знати, шанувати і пам’ятати.Час може лікувати від усього, але не від пам’яті. І якщо народ пам’ятає уроки своєї історії, він вартий того, щоб дивитись у майбутнє.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

Висловлюємо велику пошану ліквідаторам та низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя у боротьбі з некерованою ядерною стихією”, – пише Рада Громадської організації “Гадяцьке міське товариство ветеранів та інвалідів “Союз Чорнобиль” у соцмережі.

Сьогодні, у приміщенні Гадяцької міської ради, відбулися урочистості.

За мужність та героїзм проявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, активну громадянську діяльність по соціальному захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, Почесною грамотою міської ради та виконавчого комітету міста Гадяч нагородили:

Володимира Гайдабуру, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, члена Гадяцького міського товариства ветеранів та інвалідів “Союз Чорнобиль”,

Миколу Дувана, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, члена Гадяцького міського товариства ветеранів та інвалідів “Союз Чорнобиль”.

За мужність та самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, активну громадянську позицію та з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, грамотою ГО “Гадяцьке міське товариство ветеранів а інвалідів”Союз Чорнобиль” нагородили:

Володимира Бабича, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,

Сергія Саукіна, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,

Григорія Гераська, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС,

Віктора Рагуліна, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...