3 грудня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 3 грудня, Міжнародний день людей з інвалідністю. Віряни вшановують пам’ять Іоана Мовчальника. До Нового року залишилося 28 днів.

Церковне свято

3 грудня в церковному календарі – день пам’яті Іоана Мовчальника. Він народився у заможній родині. Але його батьки померли, коли Іоану виповнилося всього 18 років. Відразу молодий чоловік роздав половину спадщини бідним, а другу почав використовувати для будівництва християнських храмів. Довгий час він служив у монастирі Сави Освяченого. Від 482 до 491 року був єпископом у вірменській церкві. Останні роки життя прожив в печері, де молився і був самітником. Вмів читати думки, прославився як цілитель.

Що не можна робити

  • Не можна багато говорити або писати, краще провести день в молитві.
  • Не слід уникати роботи, лінуватися.
  • Не бажано постійно думати лише про матеріальні блага.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: зірки постійно мерехтять — чекайте на завірюху;
  • в печі тріщать дрова — до сильний морозів;
  • під вікном цвірінькає снігур — можете чекати на відлигу;
  • на талу землю падає сніг — до неврожаю;
  • снігу нападало мало — наступного року буде поганий урожай.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 3 грудня

Які сьогодні іменини: Андрій, Георгій, Іван, Микола, Єгор, Сава, Федір, Аліса та Ксенія.

Який сьогодні день в Україні і світі

3 грудня в Україні і світі святкують Всесвітній день комп’ютерної графіки (Міжнародний день дизайнерів та аніматорів). Свято було започатковане 1998 року за ініціативи компанії Alias. Дату святкування обрали не випадково. Це абревіатура тривимірної графіки 3D (третій день місяця грудень (December — англійською)). Ідею підтримали великі компанії, але спочатку свято стосувалося лише 3D-аніматорів. Зараз цей день має більш ширше значення.

Також 3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю. На жаль, сьогодні багато травм та захворювань призводять до обмеження фізичних можливостей людини. Від цього страждає приблизно 15% людей в усьому світі. Їх називають особи з інвалідністю. Вони стикаються з різними труднощами, зокрема, побутовими, психологічними, працевлаштуванням тощо.

А ще 3 грудня Міжнародний день боротьби проти пестицидів. Він був проголошений однойменною Міжнародною коаліцією 1998 року. Дату обрали зовсім не випадково. 1984 року сталася трагедія на заводі пестицидів Union Carbide в Індії. Через вибух відбувся викид у довкілля смертельного газу, що призвело до смертей і захворювань.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...