27 листопада – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 27 листопада, День заснування Національної Академії Наук України. Віряни вшановують пам’ять святого Романа. До Нового року залишилося 34 дні.

27 листопада 2023 року — понеділок. 642-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 27 листопада, церковне свято

27 листопада в церковному календарі – день пам’яті  святого Романа. Він був глибоко набожною та благочестивою людиною. Роздавши майже все своє майно, півжиття прожив в сирійській пустелі, де харчувався водою та хлібом. За це Бог нагородив його даром зцілення.

Що не можна робити 27 листопада

  • Не варто шити або плести, взагалі краще не займатися рукоділлям.
  • Заборонено цього дня впускати до будинку немічних, старих та хворих людей, після такого у вас самих почнуться злидні.
  • Не можна рибалити, бо риба вся залягає на дно і ви нічого не впіймаєте.

Народні прикмети і традиції на 27 листопада

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: дружно цвірінькають горобці — до потепління;
  • шумить ліс — чекайте на відлигу;
  • корови пирхають та сопуть — буде холодна погода;
  • червона зоря цього дня вказує на вітряну погоду;
  • дим із труби піднімається догори — на морози, стелиться донизу — на потепління.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 27 листопада

Які сьогодні іменини: Олексій, Андрій, Борис, Василь, Володимир, Всеволод, Дмитро, Іван, Микола, Роман, Сергій, Федір, Яків.

Талісманом людини, народженої 27 листопада є рубін. Здавна цей камінь вважався символом влади та могутності. Це також один з чотирьох дорогоцінних каменів. А ще рубін вважали символом палкого кохання.

Який сьогодні день в Україні і світі

27 листопада в Україні святкують День заснування Національної Академії Наук. Засновником НАНУ став гетьман Іван Скоропадський. А саме створення відбулося 1918 року під час установчих зборів. Першим президентом Національної Академії Наук України став вчений-геолог та геохімік Вернадський. За часів Другої світової війни тут успішно проводили роботи з ядерними реакціями, технологіями автоматичного зварювання корпусів артилерійських систем тощо.

Також 27 листопада Кіберпонеділок. Настає кожного року після Чорної п’ятниці. Цей день є періодом шалених знижок, але вже в інтернет-магазинах. Найбільш популярним він є в США, хоча останні роки і українські інтернет-магазини намагаються активно приєднатися до розпродажу. Свято було засноване 28 листопада 2005 року за ініціативи продавців, які помітили, що люди повертаються у понеділок в офіси після Чорної п’ятниці і продовжують купувати товари вже в інтернет-магазинах.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...