24 листопада – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 24 листопада, Міжнародний день системного інженера. По всьому світі проходить Чорна п’ятниця. Віряни вшановують пам’ять християнської мучениці Катерини Олександрійської. До Нового року залишилося 37 днів.

Церковне свято

24 листопада в церковному календарі – день пам’яті християнської мучениці Катерини Олександрійської. Дівчина вивчала роботи відомих письменників, філософів, лікарів, мала ораторську майстерність. Навернулася на християнство після розмови з сирійським ченцем. Згідно з церковними переказами, якось їй з’явився уві сні ангел і вручив обручку від Христа.

Що не можна робити

  • Заборонено голосно співати, танцювати, веселитися.
  • Не можна ремонтувати, шити, займатися важкою працею.
  • Триває Різдвяний піст, тому не варто вживати м’ясні, молочні продукти, яйця.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: на небі маленькі зірки — чекайте на снігопад;
  • навколо місяця видніється коло — буде заледеніння;
  • ще не випав сніг — отже, наступний рік буде неурожайним;
  • туман чи відлига — до похолодання після Варвариного дня (4 грудня);
  • за вікном тепла погода — в другій половині грудня вдарять морози;
  • ясно — зима буде холодною.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 24 листопада

Які сьогодні іменини: Катерина, Олександр, Григорій, Євгеній, Марк, Порфирій, Семен.

Який сьогодні день в Україні і світі

24 листопада в Україні і світі святкують Міжнародний день системного інженера. Цей фахівець встановлює внутрішні мережі комп’ютерного обладнання та допомагає користувачам використовувати програмне забезпечення правильно.

Також 24 листопада Всесвітній день еволюції. Дату обрали на честь публікації Чарльзом Дарвіним його праці “Походження видів”. Особливість цієї книги полягає в тому, що вона була написана не в науковому, а в популярно-публіцистичному стилі, чим викликала неабиякий ажіотаж в суспільстві. Разом із цією працею з’явилася теорія еволюції, яку пізніше назвали дарвінізмом. Свято створили 2001 року, хоча ідея з’явилася ще в 90-х роках XX століття.

А ще 24 листопада святкують Всеукраїнський день логіста. Логістикою називають ефективне планування, контроль і реалізацію переміщення та зберігання різних товарів від пункту відправлення до пункту призначення. А логісти є майстрами перевезення з мінімальними витратами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...