23 листопада – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 23 листопада, Міжнародний день імідж-консультанта. Віряни вшановують пам’ять святого Амфілохія Іконійського. До Нового року залишилося 38 днів.

23 листопада 2023 року — четвер. 638-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 23 листопада, церковне свято

23 листопада в церковному календарі – день пам’яті святого Амфілохія Іконійського. Він був другом Григорія Богослова та Василія Великого, а також Іконійським єпископом. Народився у християнській родині в Кападокії (Мала Азія), тому змалечку вивчав Боже Слово. Спочатку Амфілохій мріяв стати адвокатом, але все ж вирішив покинути мирське життя і почати служити Богу. Більшу частину свого життя прожив у пустелі. 374 року став єпископом. В той період був скликаний Іконійський синод, на якому засудили македонян-єретиків. Боровся з арійцями. Отримав від Господа дар зцілення.

Що не можна робити 23 листопада

  • Намагайтеся не лаятися, не лихословити, краще стримувати свої емоції.
  • Не варто починати конфлікти, інакше вони можуть затягнутися.
  • Не можна вживати алкогольні напої.

Народні прикмети і традиції на 23 листопада

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: хмари на заході сонця червоного кольору — до ясної погоди;
  • навколо місяця тьмяні рожеві кола — чекайте на тріскучі морози;
  • на небі низькі хмари — до похолодання;
  • сонце сховалося за хмари — буде буревій;
  • мало хмар — погода буде холодна, але ясна.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 23 листопада

Які сьогодні іменини: Олександр, Олексій, Борис, Григорій, Іван, Федір, Макар.

Талісманом людини, народженої 23 листопада, є берил. Здавна вірили, що цей камінь допомагає у лікуванні багатьох хвороб. Берил використовували для зміцнення імунітету, боротьби із кишковими та шлунковими захворюваннями.

Який сьогодні день в Україні і світі

23 листопада в Україні і світі святкують Міжнародний день імідж-консультанта. Щодня консультанти з іміджу долучаються до життя багатьох людей, щоб надати їм впевненості у важкі моменти, розкрити особистість, дістати на поверхню внутрішнє “я”. Свято створили 2012 року і вперше його відсвяткували в Мексиці, де багато університетів пропонує наукові ступені у сфері іміджу. Ініціаторами створення професійного дня стали Маноло Трухільйо та Хільдеберто Мартінеса.

Також 23 листопада Міжнародний день боротьби з безкарністю. Запровадили його ще 2009 року за ініціативи Міжнародної асоціації IFEX, яку заснували 1992 року у Монреалі. Дату обрали не випадково. Саме цього дня у місті Ампатуан (Філіппіни) викрали та знищили 58 людей, серед яких було 32 журналісти.

А ще 23 листопада Всесвітній день акварелі. Він був започаткований відомим мексиканським художником Альфредо Гуаті Рохо, який все своє життя присвятив живопису в техніці акварелі. Святкують його від 1991 року. Рохо палко вірив, що саме акварель може передати всю красу світу. До цього багато хто оминав акварель, вважаючи, що вона підходить лише для “дитячих малюнків”.

23 листопада святкують День Фібоначчі. Дату святкування обрали на честь початку цього ряду чисел — 1, 1, 2, 3, (N-1)+(N-2)… Він був створений Леонардо Пізанським, який жив у Пізі приблизно у 1175-1250 роках.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...