У Гадячі проблема освітлення «тягнеться» роками

Поділитися новиною

Ні для кого не секрет, що з вуличним освітленням у Гадячі маємо проблеми, без перебільшення, десятиріччями.

Щороку, з настанням осінньо-зимового періоду, кількість скарг громадян зростає.

Звісно, війна внесла свої корективи і перші пів року від початку повномасштабного вторгнення рф, про будь-яке освітлення міста мови не йшло, але починаючи з 9 вересня минулого року, відповідно до протоколу засідання оперативного штабу з оборони Миргородського району, у Гадячі поступово почали відновлювати вуличне освітлення. Але більшість громадян і досі змушені пересуватися вулицями нашого міста «навпомацки».

Підписниця Анна Шейко, в Інстаграм повідомила: «На вулиці Кіндратенка від великого кругу до перехрестя з вулицею Михайлівська (колишня Дзержин- ського) – жодного ліхтаря, тоді як інша частина вулиці вся освітлюється. Діти йдуть з тренувань вже у пітьмі. Думаю це стосується не однієї вулиці».

Ми вирішили зробити невелике опитування в мережі, щоб дізнатись, де ще відсутнє освітлення. Місцеві мешканці відреагували майже миттєво, оскільки ця проблема стосується майже усіх районів міста.

Рита Шматко: «Чому від «кирпичного» на Ковалевщину не горять ліхтарі на стовпах? Люди ідуть з роботи по темному»;

Наталія Кизь: «Вулиця Мічуріна та Кіндратенка завжди темні»;

Наталія Корнійко: «Вулиця Ентузіастів. Це приклад відвертого знущання. Вулиця великої протяжності. До половини лежить асфальт і до половини є освітлення. Таке враження, що друга половина жителів вулиці за щось покарані відсутністю елементарних засобів цивілізації»;

Катерина Калінська: «На Кобилянської середина вулиці темінь. Обіцяли добавити ліхтарі, тільки коли?»

Жанна Грицан: «Теж дивує, що деякі провулки з 20-ти приватних будинків освітлені новими ліхтарями, а об’їзна (Захисників України, Гагаріна) може бути без освітлення частково, або повністю. І це проїжджа частина, де не лише велика кількість машин, а й пішоходів. До речі, пішохідні переходи, якими користується велика кількість людей, ніяк не виділені, знаки старі
настільки, що таких як у Гадячі, мабуть вже ніде немає. Вони не відбивають світло, їх просто не видно – це жах. Йти з Сарського до Черемушок або Кирпичного потрібно «навпомацки», бо мало того що світла ніде немає, так ще й тротуари відсутні».

Також були нарікання на вулицю Бороховича, Вокзальну, Ляскіна, пров. Дальній, шлях від Гагаріна (магазин Авоська) до центрального ринку та інші.

Коментар залишив навіть житель Сваток: «У нас теж діти о 17:00 йдуть додому з тренувань і жоден ліхтар не функціонує, це при тому, що майже на всіх вулицях встановлені ліхтарі, але їх просто не вмикають».

Подібне опитування ми робили три року тому, і аналізуючи, що змінилось з того часу, впевнено можна сказати – майже нічого…

На відсутність освітлення усіх цих вулиць люди скаржилися і тоді, але міська влада систематично та уперто ігнорує прохання й скарги містян.
Чи дочекаємось ми коли небудь освітлення вулиць – питання швидше риторичне.

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...