2 листопада – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 2 листопада, Міжнародний день проєктного менеджера. Віряни вшановують пам’ять святих Акиндіна, Пігасія, Анемподиста та з ними 7 тисяч мучеників. До Нового року залишилося 59 днів.

Церковне свято

2 листопада в церковному календарі — день пам’яті святих Акиндіна, Пігасія, Анемподиста та з ними 7 тисяч мучеників. Вони працювали при дворі імператора Сапора II, який правив від 310 до 381 року і сповідували християнство. Тоді підняв правитель гоніння за християнами і заздрісники розповіли йому про Акиндіна, Пігасія та Анемподиста. Покликав Сапор їх до себе і почав розпитувати. Придворні мужньо підтвердили свою віру. Тоді наказав імператор бити їх батогами, але вони витримали всі страждання, хоча навіть сам цар зомлів, не витримавши вигляду крові. Всі думали, що цар помер, але святі молитвою його підняли на ноги. Тоді звинуватив Сапор їх у чарівництві і звелів підвісити над вогнищем. Проте молитви святих загасили полум’я. Наступного дня мучеників все-таки спалили.

Що не можна робити цього дня

  • Не варто їхати в далеку дорогу — цей день краще провести з рідними.
  • Не можна зустрічатися з недругами — це спровокує початок конфлікту.
  • Заборонено пити алкогольні напої, сваритися.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: хмари пливуть проти вітру — чекайте на снігопад;
  • небо затягнуте хмарами — прийде відлига;
  • кричать снігурі — до швидких морозів;
  • на дорогах бездоріжжя — тепло буде до початку грудня.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 2 листопада

Які завтра іменини: Костянтин, Доменіка, Альберт, Маркіян.

Який завтра день в Україні і світі

2  листопада в Україні і світі святкують Міжнародний день проєктного менеджера. Професійне свято було створене 2004 року, і перший такий день минув на чолі з Лаверном Джонсоном та Лорі Мілхевен. Свято створили для того, щоб вшанувати працю спеціалістів в галузі керування проєктами. Менеджери займаються запровадженням різноманітних заходів, втілюють комерційні, промислові, будівельні, навчальні та інші проєкти.

Також 2 листопада Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів. Особлива дата була створена Генеральною асамблеєю ООН 2013 року під час 68-ї сесії. День обрали не випадково. Саме 2 листопада 2013 року у Малі були вбиті двоє журналістів із Франції. За останні 25 років було скоєно чимало фізичних нападів на журналістів, які намагалися донести правду про ті чи інші події.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...