29 жовтень -все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 29 жовтня, День працівників служби позавідомчої охорони МВС в Україні. Віряни вшановують пам’ять Анастасії Римлянки. До Нового року залишилося 63 дні.

Церковне свято

29 жовтня в церковному календарі – день пам’яті Анастасії Римлянки. Народилася вона у III столітті в заможній родині, але рано осиротіла. Тому її виховувала жіноча громада, під наставництвом святої Софії. Дівчина змалечку вірила в Ісуса Христа, тому відкрито сповідувала свою віру. Коли дівчині було 20 років, її привели до градоначальника, який змушував її відвернутися від християнства. Але дівчина відмовилася вклонитися ідолам. За це її спочатку піддали тортурам, а потім спалили на кострі.

Що не можна робити в цей день

  • Не можна лихословити, кричати і ображати інших.
  • Не варто до світанку задивлятися у дзеркало.
  • Заборонено займатися важкою фізичною працею.

Народні прикмети і традиції

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: вранці голосно кричать птахи до непогоди;
  • на березі все ще є листя — чекайте на кілька теплих днів;
  • голуби голосно воркують до хорошої погоди;
  • хмари пливуть низько — скоро прийде похолодання.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 29 жовтня

Які сьогодні іменини: Мартин, Євген, Віктор, Іван, Анастасія, Мартина, Марія, Анна.

Який сьогодні день в Україні і світі

29 жовтня в Україні святкують День працівників служби позавідомчої охорони МВС. Позавідомча охорона МВС з’явилася ще 1952 року. В цей день прийнято вітати працівників, чия робота пов’язана з постійним ризиком, адже вони захищають державні об’єкти від злочинців, охороняють офіси, стратегічні споруди тощо.

Також 29 жовтня Всесвітній день боротьби з інсультом. Інсульт на сьогоднішній день є одним з найпоширеніших захворювань в усьому світі, зокрема і в Україні. В нашій країні цей стан займає друге місце серед тяжких хвороб. Інсультом називають гостре порушення мозкового кровообігу, коли відбувається раптове припинення кровопостачання мозку. Вперше ця важлива подія була проведена 2006 року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

А ще 29 жовтня святкують День автомобіліста і дорожника. Свято щороку припадає на останню неділю жовтня. Воно було створене указом президента України 1993 року. Подія носить офіційний характер і присвячена всім працівникам дорожнього господарства та автомобільного транспорту.

29 жовтня Міжнародний день псоріазу. Вперше захід провели 2004 року за ініціативи Міжнародної Федерації асоціацій хворих на псоріаз. Псоріаз є аутоімунним захворюванням, яке проявляється утворенням на шкірі плям, які згодом шерхнуть. Через деякий час відбувається запалення внутрішніх органів, суглобів і без лікування такий стан призводить до інвалідності.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...