24 жовтня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 24 жовтня, Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Віряни вшановують пам’ять мученика Арефа. До Нового року залишилося 68 днів.

24 жовтня 2023 року — вівторок. 608-й день війни в Україні.

Що не можна робити цього дня

  • Не варто закриватися у собі, стримуючи свої емоції.
  • Заборонено сваритися, лаятися, бажати комусь зла.
  • Не можна відмовляти у допомозі тим, хто її потребує.

Народні прикмети і традиції на 24 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: на деревах сидить багато ворон — чекайте на сильні снігопади;
  • на світанку густий туман — до ясного і теплого дня;
  • на деревах все ще залишається жовте листя — до морозної зими;
  • випав перший сніг — зима буде сніжною.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 24 жовтня

Які сьогодні іменини: Олександр, Олексій, Петро, Микола та Іван.

Талісманом людини, народженої 24 жовтня, є гранат. Камінь, який вважається символом пристрасті та кохання. Здавна вірили, що гранат є покровителем мандрівників, особливо мінерал зеленого кольору.

Який сьогодні день в Україні і світі

24 жовтня в Україні і світі святкують Міжнародний день дій на захист клімату. Вперше його організували 2009 року з метою вплинути на делегатів Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка відбулася в грудні того ж року.

Також 24 жовтня Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. По суті це платформа, де національні делегації можуть висловити свою думку. Саме тут відбуваються переговори, налагоджуються відносини та вирішуються проблеми. Після Першої світової війни була створена Ліга Націй, яка повинна була захистити світ від природних і техногенних катастроф, війн тощо. Але до неї увійшли далеко не всі країни. Під час Другої світової війни керівники країн, які боролися з фашизмом, усвідомили, що прийшов час створити такий механізм, який дозволив би забезпечити мир і не допустити воєн у майбутньому.

А ще 24 жовтня Всесвітній день боротьби з поліомієлітом. Поліомієліт належить до невиліковних хвороб, яку попередити може тільки своєчасна вакцинація. Головна небезпека недуги в тому, що поліовірус вражає спинний мозок і людину паралізує. Лікарі впевнені, що щеплення 95% людей допоможе припинити розповсюдження інфекції.

24 жовтня Всесвітній день інформації про розвиток. Ця подія була створена за ініціативи Генеральної асамблеї ООН 1972 року. Дату обрали невипадково, саме цього дня 1945 року була створена повоєнна організація і сприйняття стратегії її розвитку.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...