Збільшився мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Поділитися новиною

Фонд безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю окремим категоріям громадян до 1500-2000 грн. Це передбачено ухвалою Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року №60.

Про це повідомили на сторінці Гадяцького управління Миргородської філії Полтавського ОЦЗ у Фейсбук.

Постановою встановлено наступний мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1500 гривень:

  • для молоді, яка закінчила або припинила навчання в установах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), професійної передвищої та вищої освіти, звільнилася з термінової військової або альтернативної (невійськової) служби і потребує сприяння працевлаштуванню на перше робоче місце у разі реєстрації у порядку відповідних осіб як безробітних;
  • для одиноких матерів (батьків), які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю,
  • для одного з батьків, названих батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікунів, піклувальників дитини з інвалідністю підгрупи А, які мають право на призначення надбавки на догляд за дитиною у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітні.
  • для застрахованих осіб, визнаних в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації безробітним, мають страховий стаж менше ніж сім місяців або звільнені з останнього місця роботи через припинення трудового договору тощо.

Мінімальна допомога з безробіття у розмірі 2500 гривень встановлена:

  • для взятих на облік внутрішньо переміщених осіб, які мають документів, необхідні надання статусу безробітного. Тривалість виплати такої допомоги з безробіття не може перевищувати 120 календарних днів.
  • для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії, які не мають необхідних документів, але відомості про які є в державних реєстрах.

Ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування і застосовуватиметься з 31 липня 2023 року. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...