Одержання 176 тис. євро та Mercedes-Benz Brabus ексголовою Полтавської ОДА: слідство завершено

Поділитися новиною

12 жовтня НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього голови Полтавської ОДА та його радника в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Слідство встановило, що у 2017 році тодішній голова Полтавської ОДА за пособництва свого радника отримав від фінансового директора приватної компанії 176 тис. євро. За це посадовець мав забезпечити перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, та укладення договорів з обслуговування автодоріг. 

Згодом, так і не виконавши взяті на себе зобов’язання, посадовець натякнув директору компанії на необхідність знов надати йому неправомірну вигоду. В результаті він отримав елітну автівку Mercedes-Benz-Brabus вартістю понад 6,5 млн грн. 

З метою приховання отримання неправомірної вигоди підозрювані використовували банківські рахунки компанії-нерезидента, а елітну автівку посадовець отримав як подарунок на свій день народження, а потім оформив її на іншу особу.

Дії посадовців кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, рік тому Національне антикорупційне бюро України оголосило підозру колишньому голові Полтавської обласної державної адміністрації (ОДА) в отриманні великого хабара у вигляді 176 000 євро та люксового автомобіля.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...