12 жовтня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 12 жовтня, Всесвітній день економіста та День економіста в Україні. До Нового року залишилося 80 днів.

Що не можна робити цього дня

  • Не дозволяється прати білизну, прибирати в хаті та сваритися з людьми.
  • Не можна мститися чи ображати когось цього дня.
  • Заборонено купувати церковні свічки, тому що можна накликати на себе хворобу.

Народні прикмети і традиції на 12 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: слабкий чи поривчастий вітер, який також постійно змінює свій напрямок – похмура погода триматиметься дуже довго;
  • півчнічний вітер цього дня вказує на швидке похолодання, а південний – на теплу погоду;
  • на небі вночі багато зірок – чекайте на добрий урожай наступного року;
  • якщо зірки тьмяні – буде тепло, мерехтять – найближчим часом може піти сніг, яскраві – до морозу.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 12 жовтня

Які сьогодні іменини: Богдан, Олександр, Іван, Денис, Макар, Кузьма, Мартин, Тарас, Микола, Федот.

Талісманом людини, народженої 12 жовтня, є амазоніт. Різновид мінералу мікрокліна. В давнину за допомогою куль з амазоніту лікували нервову втому і зміцнювали серцевий нерв. Також вірили, що він є символом сміливості й відданості.

Який сьогодні день в Україні та світі

12 жовтня в Україні та світі святкують Всесвітній день економіста та День економіста в Україні. Цього дня працівників галузі зазвичай нагороджують премією Шведського центрального банку. Зараз ця професія є доволі популярною на ринку праці. Але варто зазначити, що економісти мають отримати вищу освіту, мати аналітичний склад розуму та достатні математичні знання.

Також 12 жовтня Всесвітній день зору. Свято завжди припадає на другий четвер жовтня. Воно було започатковане 1999 року за ініціативи ВООЗ. Подію присвятили проблемам боротьби з офтальмологічними захворюваннями. Око є важливим органом чуття, який допомагає людині сприймати до 90% інформації. Під час одного з досліджень було виявлено, що 285 мільйонів людей у всьому світі мають порушення зору, а 39 мільйонів взагалі позбавлені можливості бачити. Кожні п’ять секунд одна людина втрачає зір, а щохвилини – одна дитина.

А ще 12 жовтня Всесвітній день боротьби з артритом. Подія була створена за ініціативи ВООЗ 1996 року. Артритом називають усі захворювання суглобів, які мають запальну природу. Серед причин інвалідності найчастіше трапляються саме хвороби ревматоїдного спектру. Приблизно кожна сота людина у світі страждає від артриту, а приблизно через 6 років після діагностування 50% пацієнтів стають непрацездатними через сильний біль.

12 жовтня святкують День Колумба. Свято особливо популярне в США. Воно приурочене відкриттю Колумбом Америки, яке сталося саме цього дня 1492 року. Цього дня мореплавець зі своєю командою прибув до острова Сан-Сальвадор на Багамах, щиро вірячи, що приплив до Східної Азії. Цю подію святкують як відкриття нової частини світу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...