Позашкільна освіта на нулі – Сергіївська та Гадяцька громади не облаштували жодного гуртка у школах

Поділитися новиною

Цьогоріч в області збільшилася кількість дітей, які відвідують позашкільні заняття. Попри це шість громад не облаштували жодного гуртка у школах.

Про це під час апаратної наради у Полтавській ОВА повідомив директор обласного Департаменту освіти і науки Євген Кончаковський. Дитячі гуртки не облаштували шість громад.

Серед лідерів за кількістю дітей, охоплених позашкільною освітою – Сенчанська, Новоселівська, Коломацька та Великобудищанська громади. Натомість серед громад, які не мають гуртків у школах –  Гадяцька, Глобинська, Градизька, Комишнянська, Ромоданівська та Сергіївська громади. 

За словами Євгена Кончаковського, ймовірною причиною відсутності гуртків є різне фінансування громад. Створення та утримання такого гуртка – це заробітна плата і нарахування, оренда приміщення та придбання обладнання й методичних матеріалів. Через це деякі громади не хочуть вкластися у дитячі гуртки:

«Профінансувавши утворення хоча б одного чи двох гуртків на базі закладів освіти можна досягнути бажаного показника у 75% охоплених дітей. Можливо, що у громад немає на це політичної волі», – говорить очільник Департаменту освіти й науки.

Нині громади, які мають менше 20% охоплень позашкільною освітою, мають покращити ситуацію й перейняти досвід інших громад. Це потрібно, аби досягти 75% дітей, які займаються в гуртках.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...