Офіційно: призначили нового начальника Полтавської ОВА

Поділитися новиною

Очолювати Полтавську обласну військову адміністрацію буде Філіп Пронін. До цього він працював в Агентстві з розшуку та менеджменту активів.

Філіпа Проніна на посаду призначили за указом президента Володимира Зеленського. Документ про це оприлюднили на офіційному сайті 10 жовтня.

Кандидатуру Філіпа Проніна 5 вересня рекомендував до призначення Кабінет Міністрів. Посадовця призначили замість попереднього очільника ОВА Дмитра Луніна. Його увільнили указом від 10 жовтня.

Як повідомляли на офіційному сайті АРМА, Філіп Пронін був заступником голови Агентства. Він має вищу економічну та юридичну освіту.

Раніше працював податковим та фінансовим аналітиком, був спеціалістом у Державному комітеті фінансового моніторингу України, пізніше ― заступником директора Департаменту фінансових розслідувань у Державній службі фінансового моніторингу України.

Філіп Пронін представляв Україну у Мінських переговорах щодо війни, яку розпочала Росія в Україні. 2017-го очолив Управління виявлення та розшуку активів АРМА, а в січні 2020-го був призначений заступником Голови Агентства. 2021-го року увійшов до складу Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що НАЗК склало на Філіпа Проніна протокол щодо конфлікту інтересів. Ймовірно, саме через це, його призначення певний час було на паузі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...