На Полтавщині викрили незаконну схему оформлення чоловікам інвалідності

Поділитися новиною

У причетності до фальшування документів медико-соціальної експертизи підозрюють приватну лікарку з Полтави.

Поліцейські встановили, що 43-річна полтавка сприяла «клієнтам» в оформленні ІІ групи інвалідності, що надає право на перетин державного кордону України. Для виготовлення необхідних документів медикиня вступила у змову зі службовими особами Спеціалізованої комісії обласного Центру МСЕК. За одну з таких довідок, що дозволяє обійти встановлені для чоловіків обмеження на виїзд за кордон, жінка отримала 5 500 $.

Під час санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантки, а також посадовця Комунального підприємства (працівника МСЕК), вилучено медичну документацію, що стосується кількох сотень людей, печатки лікарів, мобільні телефони, банківські картки, понад 80 тисяч доларів США та більше ніж 700 тисяч гривень.

поліція полтавщини викрила незаконну схему оформлення чоловікам інвалідності у воєнний часполіція полтавщини викрила незаконну схему оформлення чоловікам інвалідності у воєнний часЛікарці повідомлено про підозру у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 215 тисяч гривень.

Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва  Полтавської обласної прокуратури, здійснюється розслідування за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (Пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданої їй влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди) та ч. 3 ст. 358 КК України (Підроблення документів, збут чи використання підроблених документів, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Санкція ч. 3 ст. 368 КК передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...