Суд визнав банкрутом молокозавод «Гадячсир»

Поділитися новиною

Про банкрутство заводу «Гадячсир» йдеться в повідомленні Верховного Суду. Господарський суд Полтавської області відкрив ліквідаційну процедуру заводу «Гадячсир» 3 жовтня.

«Гадячсир» входить до холдингу «Альміра», куди належать молокопереробні заводи й торгові компанії. Основні підприємства розташовані на Полтавщині.

«Гадячсир»: борги та банкрутство 

У квітні цьогоріч стало відомо, що завод заборгував працівникам заробітну плату за кілька місяців. 

У 2019 році ТОВ «Торговий дім» «Гадячсир Україна» не заплатило гроші та несвоєчасно розрахувалося зі звільненими. Щоб набути статус постраждалого, працівників просили звернутися до правоохоронців.

Станом на лютий 2020 року сума заборгованості становила  – 1,3 млн грн.

Як пише «LIGA.Бізнес», у 2020 році дохід «Гадячсиру» становив 4 млн грн, збиток – 451 млн грн, тоді як активи – 111 млн грн. Борги підприємства перевищували 2,6 млрд грн.

Ситуація з  холдингом «Альміра»

На початку 2023 року мали завершити ліквідацію «Лозівського молочного заводу», що пов’язаний з ТОВ «Гадячсир». Проте за даними You Control, він досі перебуває в стані припинення.

Причиною продовження терміну ліквідації стали проблеми з документами, зокрема тих, що підтверджують погашення вимог кредиторів.

У 2020 році суд визнав «Лозівський молочний завод» банкрутом. У держреєстрі засновниками заводу вказані ТОВ «Альміра» і «Агро-Імпульс». З «Гадячсиру», яке заснували ті ж підприємці, що й вказані фірми,  у 2019 році стягнули заборгованості в сумі 12,9 млн доларів та 229,9 млн грн.

Також у вересні 2019 року «Укрексімбанк» відкрив процедуру фінансової реструктуризації заборгованості пов’язаних з молокозаводом підприємств через заборгованість.

Також повідомляли, що кіпрський суд заморозив активи Almira Holdings (Cyprus) Limited. Як писав Finbalance, раніше «Укрсиббанк», «Креді Агріколь», «Укрсоцбанк» подали позови до групи «Альміра» на понад 2 млрд грн.

Фото із архіву редакції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...