Дружина полеглого Захисника Олександра Линника просить присвоїти йому звання “Герой України”

Поділитися новиною

Шановний пане Президенте!Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання “Героя України” моєму чоловіку, Линнику Олександру Анатолійовичу (посмертно), – написала Юлія Линник у петиції, оприлюдненій 4 жовтня на офіційному інтернет-представництві Президента України.

Старший навідник відділення гранатометного взводу механізованого батальйону військової частини А 4712 старший солдат Линник Олександр Анатолійович, 1987 р.н., загинув 29 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Роботине, Пологівського району, Запорізької області.
Олександру було 36 років. Він з лісової родини. Його батько, Анатолій Миколайович, близько десяти років очолював Гадяцький лісгосп на Полтавщині.Тож після служби в армії, чоловік пішов шляхом батька. До початку повномаштабного вторгнення працював верстатником.
25 лютого 2022 року Олександр уже обороняв рідну Гадяччину, куди з півночі вторглися російські війська. За декілька днів населені пункти було звільнено, а окупантам, які заблукали у лісах, місцеві лісівники та мисливці тоді влаштували справжне полювання, яке прозвали”Гадяцьке сафарі”.

Після звільення рідного краю, служив під Черніговом, а вже з осені стримував ворога під Бахмутом. Воював під Курдюмівкою, де тримали оборону та відбивали атаки вагнерівців.Там батальйон воїна зазнав значних втрат, його розформували, а наш захисник став старшим навідником гранатометного взводу на іншому “гарячому” напрямку.
У боях чоловік двічі отримував контузію та підлікувавшись, знову повернувся воювати…
Вдома у Олександра залишились батьки та дружина із синочком.

Підтримати петицію можна за посиланням.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...