Після пологів у Гадяцькій лікарні померла 25-річна жінка: поліція почала розслідування 

Поділитися новиною

25-річна Світлана померла після кесаревого розтину в міській лікарні Гадяча. Мати жінки звернулася до поліції й вважає, що трагедія сталася через недбалість лікарів. Про це ЗМІСТу повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. Померла породілля 18 вересня.

Жінка померла 18 вересня близько 3:40 ночі в лікарні Гадяча. Її мати написала заяву до поліції, у якій звинувачує працівників лікарні в неналежному виконанні своїх професійних обов’язків. За фактом звернення місцеві правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 ККУ про неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником.

Цитуємо пост зі сторінки сестри померлої породіллі Даніели Роман:

«Коли зранку 18 вересня мені повідомили що Світланочки більше немає, моє серце розбилось на мільйон шматочків… Як? Як таке може статись? Я не вірила, мозок відмовлявся аналізувати цю інформацію. Я переконувала себе, що це не правда, такого не може бути, що моя маленька сестричка не мертва. Вона ж така молода і в неї народився синочок, якого вона так з нетерпінням чекала.

Моє серце розбилось ще раз, і вже назавжди, 20-го вересня, коли я забрала тіло своєї сестрички з моргу […] У перший день свого життя мій племінник залишився напівсиротою, з травмою на все життя, першим словом якого буде не “мама”. Єдине, що тримає нас, це подарунок Світланки нам і всьому світу – її синочок Ярославчик, такий спокійний і чемний хлопчик.

Я прошу всіх вас дати розголосу цій справі, довести до відома всіх ЗМІ, програм, телеканалів. Ми не можемо дати причетним викрутитися, “зам’яти” справу, продовжити діяльність і зруйнувати життя ще якійсь родині. Причетні мають понести повну відповідальність!!! “.

Якщо поліція встановить підозрюваного, через якого померла породілля, йому загрожуватиме позбавлення права обіймати певні посади на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років. Також санкція статті передбачає обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий термін.

ЗМІСТ звернувся до представників Гадяцької міської лікарні, щоби дізнатися їхню позицію. Менеджерка зв’язків із громадськістю закладу повідомила, що в лікарні не коментують ситуацію до оголошення офіційного висновку судово-медичної експертизи.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...