Дружина полеглого захисника Сергія Мартиненка просить присвоїти йому звання «Герой України»

Поділитися новиною

Відповідну електронну петицію було оприлюднено сьогодні, 19 вересня.

«Звертаюся до Вас із проханням розглянути петицію щодо присвоєння почесного звання «Герой України» моєму чоловікові, військовослужбовцю ЗСУ в/ч А2167, солдату Сергію Сергійовичу Мартиненку (посмертно)», – зазначила у тексті петиції Світлана Мартиненко.

Сергій народився 27 вересня 1983 року в м. Гадяч Полтавської області. 
У мирний час він працював слюсарем, мав доньку. Попри проблеми із здоров’ям, з 24 лютого 2022 року він вирішив добровільно вступити до лав ЗСУ, мотивуючи це необхідністю захистити свою країну та сім’ю.


На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, він щодня з побратимами патрулював рідне місто, так як ворог знаходився майже за 10 км. А після того як ворог був розбитий неподалік Гадяча, чоловік виявив бажання перевестися в зону бойових дій.

17 лютого 2023 року Сергій був переведений у військову частину А2167 на посаду водія-радіотелефоніста та майже відразу відправився на позиції поблизу Вугледару Донецької області.

23 квітня 2023 року отримав осколкове поранення ніг, закриту черепно-мозкову травму та акубаротравму під час гранатометного обстрілу. 

Після періоду лікування та реабілітації, він знову відправився на фронт у серпні 2023 року.

Загинув військовослужбовець на полях біля Вугледару 7 вересня 2023 року, під час мінометного обстрілу.

Вічна пам’ять та слава Герою!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...