Торги на придбання генераторів для Гадячтеплоенерго не відбулися. Оголосили повторно

Поділитися новиною

На Полтавщині до опалювального сезону підготували 141 котельню (91,4%). На ці роботи було залучено 160, 27 млн грн.

Про стан підготовки житлово-комунальних підприємств області до роботи в осінньо-зимовий період розповів на апаратній нараді 18 вересня директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Едуард Рева.

Він зазначив, що для вирішення надзвичайних аварійних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури ЖКГ розроблено плани реагування на випадок зупинки або обмеження діяльності, плани оперативного відновлення електропостачання у разі надзвичайних ситуацій. Також підготували відповідні графіки на випадок блекаутів.

“На сьогодні рівень підготовки житлового фонду до опалювального сезону — 91%, соціальні, дошкільні та навчальні заклади — 100%, заклади охорони здоров’я — майже 90%. Підготовка дорожнього господарства теж на рівні 90%”, – зазначив Едуард Рева.

Також додав, що одним з найважливіших завдань є забезпечення генераторами критично важливих об’єктів. Відтак, в наявності — 151 генератор, загальна потреба — 191.

Нагадаємо, під час пленарного засідання 40 позачергової сесії Гадяцької міської ради, ще 7 вересня, депутати внесли зміни до бюджету громади і виділили 400 тис. грн на придбання генераторів для КПТГ «Гадячтеплоенерго». Проте, на інфографіці, яку оприлюднили під час апаратної наради, вказано, що забезпечення генераторами КПТГ “Гадячтеплоенерго” становить 0%.

Як виявилося, закупівлі досі не відбулися. На майданчику Prozorro вказано, що одні із торгів на закупівлю генераторів не відбулися, а другі відмінили. Причини – відсутність пропозицій та помилка в кількості (замовник вказав, що хоче придбати 285000 штук генераторів).

Натомість, торги оголосили знову. Одні із них на стадії кваліфікації переможця ( 1 генератор, очікувана вартість 285 000 гривень). Якщо торги відбудуться успішно, дизельний генератор потужністю 30 кВт ( 3 фази (220/380В)) повинні поставити з 18 по  30 вересня 2023 року.

Інші – на стадії подання пропозицій ( 1 генератор, очікувана вартість 200 000 гривень). Згідно тендерної документації генератор дизельний потужністю 20-25 кВт очікують отримати з 1 до 15 жовтня 2023 р.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...