У навчальних та дошкільних закладах Гадяцької та Сергіївської громади виявили мікробне забруднення питної води

Поділитися новиною

Гадяцький ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ» інформує, що згідно заяв Відділу освіти,молоді та спорту Гадяцької міської ради та Відділу освіти,молоді та спорту,культури та соцзахисту Сергіївської сільської ради на платній основі проведено лабораторні дослідження.

Відділ освіти,молоді та спорту Гадяцької міської ради:

досліджено 17 проб питної води на відповідність вимог ДСанПіН 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» та ДСанПіН «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуацій іншого характеру» затверджені наказом МОЗ №683 від 22.04.22 р..

Відхилення по санітарно – хімічних показниках виявлено в 3 пробах (Гадяцький ліцей №1 ім.Олени Пчілки – залізо 1,1мг/л при нормі до 1.0мг/л; Біленченківська філія Гадяцького опорного ліцею ім.Лесі Українки та ЗДО «Світанок» с.Біленченківка – амоній 2,8мг/л при нормі до 2,6мг/л.

Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 4 пробах – виділено загальні колі форми (Гадяцький ліцей №1 ім.Олени Пчілки; КУ «Гадяцька КДЮСШ»; ЗДО №2«Берізка»; ЗДО «Світанок» с.Біленченківка).

Відділ освіти,молоді та спорту,культури та соцзахисту Сергіївської сільської ради

досліджено 6 проб питної води.

Відхилень по санітарно – хімічних показниках не виявлено.

Відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках виявлено в 1 пробі – виділено загальні колі форми,ентерококи (ЗДО «Ромашка» с.Качанове).

У зв’язку з мікробним забрудненням питної води, рекомендуємо для пиття вживати кип’ячену воду до нормалізації показників якості питної води, або бутильовану сертифіковану питну воду з торгівельної мережі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...