21 серпня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 21 серпня, Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму. Віряни вшановують пам’ять єпископа Мирона Критського. До Нового року залишилося 132 дні.

21 серпня 2023 року — понеділок. 544-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 21 серпня, церковне свято

21 серпня в церковному календарі – день пам’яті єпископа Мирона Критського. Згідно з церковними переказами він буде дуже доброю людиною, з ім’ям якої пов’язано чимало дивовижних легенд. До єпископства Мирон був простим хліборобом. Якось він побачив, що до його комори дібралися злодії і складають в мішки все його майно. Він не став їм заважати, а ще й допоміг. Злодії присоромилися від такої доброти і повернулися до чесного життя. Саме ця подія і стала першим чудом Мирона Критського.

Що не можна робити в цей день

  • Не варто будувати плани на далеке майбутнє.
  • Заборонено мити в будинку підлогу, тому що разом з тим можна вимити добробут.
  • Не можна займатися домашніми клопотами.

Народні прикмети і традиції на 21 серпня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: яка погода 21 серпня, таким буде січень;
  • вранці роса і сильний туман — погода вдень буде хорошою;
  • вранці паморозь — наступного року буде великий урожай;
  • в лісі вродило багато ягід — зима буде холодною;
  • на горобині листя вже червоне — чекайте на морозну зиму;
  • негода буде затяжною і протримається до самого Бабиного літа.

Які сьогодні іменини: Герман, Григорій, Леонід, Микола, Федір.

Талісманом людини, народженої 21 серпня є діамант. Магічні здібності люди надавали цьому каменю задовго до того, як з’явився перший діамант за допомогою ограновування алмазу. Вірили, що цей камінь допомагає зміцнити силу любові, тому з нього виготовляли амулети.

Який сьогодні день в Україні і світі

21 серпня в Україні і світі Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму. Дату вшанування затвердили 2007 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Вона покликана згадувати всіх людей, які пали жертвами тероризму, чиє життя було перерване або змінене терористами. Цього дня світова спільнота висловлює свої співчуття жертвам тероризму, їхнім сім’ям.

Також 21 серпня День без косметики і макіяжу. Все більше представниць прекрасної статті приєднується до святкування цього незвичайного дня. Вони заявляють, що прекрасні своєю природною красою, закликаючи інших жінок до святкування. Варто любити себе в будь-якому вигляді. На жаль сучасні жінки все частіше намагаються завжди виглядати на всі 100%. Багато хто відчуває себе невпевнено, коли на обличчі немає тонального крему, помади, туші. 

А ще 21 серпня День поета. Свято було засноване за ініціативи Вільяма Сихгарта 1994 року. Він був британським філантропом, видавцем та підприємцем. Цього дня традиційно відбувається церемонія нагородження поетів. Вільям вирішив створити таке свято тому, що сьогодні в світі є багато хороший, але маловідомих поетів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...