У Гадячі на одному із будинків досі знаходиться російськомовний комуністичний пропагандистський напис

Поділитися новиною

Помилуйтеся! Самісінький центр Гадяча, гетьманської столиці, міста родини Косачів-Драгоманових.

Написав гадяцькому міському голові Володимирові Нестеренку
щодо цієї ганьби.

Як бачите, досі на 32 році відновленої державної незалежності і на 9 році російсько-української війни у публічному просторі міста Гадяч на честь 70-річчя Жовтневого ленінського перевороту у росії “70 лєт Октября”, – написав не своїй сторінці у фейсбуці Олег Пустовгар, регіональний представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області

Відповідно до пп.”г” і “е” п.4, ст.2 Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” символіка російської імперської політики – символіка, що включає, серед іншого, написи, присвячені подіям, пов’язаним із здійсненням російської імперської політики та з глорифікацією і виправданням російської імперської політики. Статтею 5 вказаного закону встановлена заборона використання та пропаганди символіки російської імперської політики. Зокрема, публічне використання символіки російської імперської політики в Україні забороняються.

Відповідно до пп. „д“ п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону України „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки“, символіка комуністичного тоталітарного режиму включає, серед іншого, зображення, що присвячені подіям, пов’язаним зі встановленням радянської влади.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...