Наші дороги гірші, ніж на передовій – на Гадяччині суцільне бездоріжжя

Поділитися новиною

Сьогодні їздили із командою волонтерів, по дуже хорошій справі до Гадяча. Людоньки , це всерівно що в зону бойових дій. ГАНЬБА, позор, жах, безладдя. Не дорога, кар’єри…трампліни, хтозна що…Казка: туди поїдеш голову зламаєш, туди поїдеш ноги поламаєш, а ще поїдеш зламаєшся весь. Крапка”, – написала на своїй сторінці у Фейсбук волонтер Лена Трапікас.

Так само, неодноразово відгукувались про автомобільні шляхи на території колишнього Гадяцького району усі, кому хоч раз довелося по них проїхатись.
Із 2022 році роботи з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення на Полтавщині були призупинені. Про це під час однієї із нарад у ОВА звітував заступник начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області Анатолій Мягкохліб. В умовах воєнного стану наявний обсяг фінансових видатків з експлуатаційного утримання було спрямовано на фінансування робіт із забезпечення безпечного проїзду лише основними маршрутами області та ліквідації деформацій дорожнього покриття, у першу чергу на міжнародних та національних автомобільних дорогах.
За результатами цьогорічного комісійного огляду, на автодорогах загального користування державного значення було виявлено близько 126 тис. м2 деформацій дорожнього покриття у вигляді ямковості. У той же час, роботи з експлуатаційного утримання та ліквідації ямковості, виконували тільки на дорогах 1-2 рівня, куди дороги Гадяччини, нажаль до таких відношення не мають.


Тому, активні мешканці колишнього Гадяцького району об’єдналися навколо спільної мети – звернути увагу посадовців на проблему непрохідності шляхів і, якщо не відремонтувати капітально, то хоча б, зробити їх проїзними. Першими вирішувати проблему розбитих доріг взялися шестеро небайдужих гадячан. Вони зібралися власними коштами на ремонт частини дороги Гадяч-Опішня. Ямковий ремонт проводять струменевою технологією. На наявні кошти зможуть зробити проїзними близько 750 м², тобто майже 6 км автошляху. Також активісти закликають усіх небайдужих допомогти у вирішенні проблемного виїзду з Гадяча у бік Полтави та долучитися до співфінансування для відновлення автошляху.
Мусимо зауважити, що після цього заклику гадячани активізувалися – писали пости у соцмережах, відмічали високопосадовців, робили відео жахливого стану доріг, навіть міні-серіал про місцеві дороги зняли. А віднедавна, оголосили збір підписів під зверненням до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Начальника Полтавської ОВА, народного депутата – О. Устенка та Прем’єр-міністра України із закликом «негайно взятися за вирішення критичної ситуації та забезпечити виконання капітального ремонту автомобільних доріг у межах колишнього Гадяцького району».


Можливо, надавши всеукраїнського розголосу нашій проблемі, над нами таки зглянуться і проведуть хоча б поточний ремонт автошляхів, які ведуть до Гадяча?
«БМ»

Фото із сторінки Л.Трапікас.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...