Медогляди перед навчальним роком пройшли 81% школярів Полтавщини

Поділитися новиною

Цьогоріч в області до старту навчального року медичні огляди мали пройти 135 788 школярів. Станом на 9 серпня лікарі оглянули 108 972 дитини (81%). Про це повідомили на нараді в начальника облвійськадміністрації.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктора Лисака, в останні два тижні літа очікується навантаження на лікарів.

«Організація профілактичних оглядів школярів у 2023 році ускладнена воєнним станом. Частина дітей шкільного віку області виїхали за межі України, а частина дітей прибула як внутрішньо переміщені особи», – розповів Віктор Лисак.

Щорічно при профілактичних оглядах виявляється більше 300 дітей із пониженням слуху, 9000 – з пониженням гостроти зору, 1600 – з дефектами мови, майже 7000 – з порушенням постави. Чим старші діти, тим частіше у них виявляється патологія. У структурі виявлених патологій на першому місці залишаються розлади органів травлення (30%).

У 522 загальноосвітніх закладах області працюють 414 медичних працівників. При школах діють 358 медичних кабінетів.

Про це повідомили на сайті Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...