У Гадяцькій громаді запровадили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту

Поділитися новиною

Таке рішення було прийнято сьогодні, 11 серпня, на пленарному засіданні 39-ї позачергової сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання.

Даному рішенню передувала петиція, зареєстрована на офіційному сайті Гадяцької міської ради 24.07.2023 року. За рекордний проміжок часу вона набрала необхідну кількість голосів.

Зважаючи те, що російська мова є мовою країни-агресора, яка щодня нещадно нищить українські міста, вбиває військових та мирних українців, депутати одноголосно підтримали пропозицію про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Гадяцької міської територіальної громади.

Фактично відтепер заборонене публічне висвітлення та демонстрація російськомовних товарів та послуг, які створені у процесі провадження діяльності у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги.

До слова, Гадяцька міськрада вже третя рада, що ухвалила таке рішення. Аналогічне рішення у липні цього року ухвалили Київська та Чернівецька міська рада.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...