Підготовка до опалювального сезону на Полтавщині триває за планом

Поділитися новиною

Сьогодні, 10 серпня з робочим візитом у Полтавській області перебуває міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляють Новини Полтавщини.

На брифінгу в медіацентрі Полтавщини Герман Галущенко повідомив, що підготовка до опалювального сезону в області триває у межах графіку.

“У Полтавській області підготовка до зими рухається у межах графіків і плану. На нараді щодо підготовки до опалювального сезону детально розглянули ризики з погляду можливих російських атак на енергосистему. Зокрема, Кременчуцька ТЕС, яку атакували росіяни, важливий об’єкт для проходження опалювального сезону в області. Маємо плани щодо відновлення цього об’єкту на той рівень, який дав би генерувати електроенергію в Полтавському енерговузлі. Є відчуття, що Полтавщина буде готова до зими”, – зазначив Герман Галущенко.

Крім того, міністр зауважив, що до наступної зими можливо відновити ще 1,7 ГВт в енергосистемі.

“Наразі триває відновлення зруйнованих об’єктів. До наступної зими можливо відновити 1,7 ГВт в системі. Це різні об’єкти, які додатково відновлюємо. Щодо планових ремонтів, то вони тривають на усіх видах генерації. Відповідно відсоток – різний. Проте маємо вийти на показники, які встановлені графіком планових ремонтів. На сьогодні усі вони відбуваються за графіком. Також додали певні МВт в енергосистему. Це нова генерація: вітер, сонце та газотурбіни”, – зазначив міністр енергетики.

Герман Галущенко наголосив, що енергосистема буде готова, щоб забезпечити споживання електроенергії на 100%.
Також в рамках візиту, міністр енергетики України нагородив подяками, грамотами та нагрудними знаками представників енергетики регіону.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...