На Полтавщині заблокували незаконний канал перетину кордону

Поділитися новиною

Мешканці Полтавської та Закарпатської областей займалися пошуком чоловіків призовного віку, яким пропонували незаконний перетин кордону за грошову винагороду. Наразі затримано чотирьох учасників угруповання. 
Про це повідомили на сайті поліції Полтавщини.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області спільно зі слідчими обласної поліції заблокували нелегальний канал перетину кордону чоловіків призовного віку. Після вдалого пошуку серед жителів Полтавщини «клієнтів», фігуранти ще до виїзду отримували завдаток за свої послуги. Це був так званий «вхідний квиток» для відправки до міста Мукачево на Закарпатті.

У західному регіоні їх зустрічав один з учасників злочинної групи та поселяв у заздалегідь орендованому будинку. Термін очікування незаконного перетину держкордону міг складати від трьох днів до двох тижнів. Після узгодження усіх домовленостей і отримання другого грошового траншу зловмисники доставляли ухилянтів до місця незаконного перетину кордону, де через річку, на човнах, переправляли їх до Румунії.

6 серпня на території Закарпатської області поліцейські за силової підтримки спецпідрозділу поліції особливого призначення затримали двох ділків під час перевезення групи ухилянтів до державного кордону. В автомобілях знаходилися шестеро чоловіків, які намагались виїхати за межі України. Загалом вони встигли передати зловмисникам 30 000 доларів США. Цього ж дня на території Полтавської області правоохоронці затримали ще двох членів злочинної групи, причетних до ведення «бізнесу».

Наразі усім затриманим за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...