СБУ на хабарі затримала керівника військкомату на Полтавщині

Поділитися новиною

Служба безпеки України затримала на Полтавщині керівника одного з районних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час отримання неправомірної вигоди.

Посадовець систематично вимагав хабарі від підприємців за отримання довідок про зняття комерційних транспортних засобів з військового обліку. Зазначені довідки є обов’язковими для фірм, установ та організацій на особливий період для переоформлення автомобілів в регіональних сервісних центрах МВС.

Так, воєнком вимагав з власника фірми, яка займається імпортом на територію України автомобілів, неправомірну вигоду у сумі близько 70 тис.грн за зняття з військово-транспортного обліку 5 одиниць техніки. Фігурант створював штучні перешкоди для ведення бізнесу за відмову від сплати хабара.

Правоохоронці затримали «воєнкома» на гарячому під час передачі довідки про зняття першого транспортного засобу з військового обліку та перерахування 14 тисяч гривень за її оформлення. Під час обшуку слідчі поліції вилучили 2 000 доларів США, понад 40 тисяч гривень, зброю, набої, чорнові записи, повістки, виписані на імена мобілізованих, печатку, акти та інші речові докази.

Фігурант затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Керівнику військомату повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Ймовірно, за підозрою в отриманні хабара затримали начальника Миргородського РТЦК та СП Сергія Погорєлова. Про це пише інтернет-видання «Полтавщина» посилаючись на власні джерела.

Нагадаємо, кілька днів тому, Служба безпеки викрила корумпованого співробітника Миргородського центру комплектування та соціальної підтримки. Фігурант брав хабарі за «допомогу» чоловікам в ухиленні від призову на військову службу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...