Миргородська громада стане першою в Україні, де апробують нову соціальну послугу для військових

Поділитися новиною

Реабілітація й соціальна адаптація наших військових – необхідні процеси в умовах війни.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Під час візиту до Миргорода оглянули один із санаторно-курортних закладів, на базі якого планують відновлювати емоційний стан військових з інвалідністю та їхніх родин. Цей процес відбуватиметься під супроводом мультидисциплінарної команди, у складі якої – психологи, соціальні педагоги, психіатри, масажисти.

Ставимо за мету наблизити такі послуги до людей, які цього потребують. Три громади – Миргородська, Зіньківська та Решетилівська – підписали меморандум про взаємодію», – зазначив Лунін.

Нагадаємо, на Полтавщині розробили проєкт обласної Комплексної програми соціального захисту, реабілітації та інтеграції захисників і захисниць України. Його підтримала профільна комісія обласної ради, виносимо документ на розгляд сесії.Програма охоплюватиме сім напрямів. Це й психосоціальна адаптація, медична реабілітація, профорієнтація та працевлаштування, забезпечення житлом, дозвілля. Один із напрямів – реабілітація ветеранів з інвалідністю з сім’ями в санаторно-курортних закладах Полтавщини протягом 10 днів та індивідуальний супровід родин. Залучення 2,5 млн грн з обласного бюджету дозволить «запустити» ці послуги для 250 людей.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...