Уродженець Гадяччини став чемпіоном світу з легкої атлетики

Поділитися новиною

Паралімпійська збірна України з легкої атлетики бере участь у чемпіонаті світу-2023, що триватиме з 8 до 17 липня, у столиці Франції, Парижі. В чемпіонаті беруть участь 1300 атлетів зі 107 країн світу.

Національну команду України представляють 31 спортсмен: 20 – із порушеннями опорно-рухового апарату, 7 – з порушеннями інтелектуального розвитку, 4 – з порушеннями зору.

В складі збірної – досвідчений атлет, уродженець села Петрівка-Роменська, Роман Данилюк. Спортсмен і раніше брав участь та здобував перемоги у Чемпіонаті світу з легкої атлетики.

Вчора, в перший день змагань, відбулися змагання з метання спису. 

А вже сьогодні, в змаганнях зі штовхання ядра серед осіб з вадами зору, Роман Данилюк виборов І місце, з результатом – 16,73 м.

Загалом, протягом 10 днів будуть розіграні 171 комплект нагород. Також, цей чемпіонат стане першим і основним етапом кваліфікації на Паралімпіаду-2024, що також відбудеться в Парижі.

На чемпіонаті світу-2023 визначаться володарі 652 ліцензій на Паралімпійські ігри-2024 у Парижі. Їх отримають по чотири найкращі спортсмени в кожній з особистих паралімпійських дисциплін.

Тож попереду у спортсменів Паралімпійські ігри!

Вітаємо з високими досягненнями!

Фото зі сторінки Романа.

Джерело: сайт Петрівсько-Роменської громади.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...