6 липня – все про цей день

Поділитися новиною

6 липня, Всесвітній день поцілунку та Всесвітній день кардіолога. Віряни вшановують пам’ять Агрипини Римської. До Нового року залишилося 178 днів.

6 липня 2023 року — четвер. 498-й день війни в Україні.

Яке 6 липня церковне свято

6 липня в церковному календарі – день пам’яті Агрипини Римської. Народилася вона в багатій родині і з юних років вірила в Бога, тому прийняла християнство. Відбувалося це за часів правління імператора Валеріана, який був відомий своїм жорстоким поводженням з християнами. Дівчину схопили, але навіть перед судом вона не зреклася своєї віри. Довго її катували і мучили, а в кінці закували ланцюгами, але з’явився Янгол і допоміг їй вибратися. Померла Агрипина від отриманих ран.

Що не можна робити цього дня

  • Не можна сумувати, потрібно викинути з голови будь-який негатив.
  • Не давайте гроші в борг, можна залишитися ні з чим.
  • Краще не аналізуйте свої сни.

Народні прикмети і традиції на 6 липня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: не співає соловей, отже, пора ячмінь збирати;
  • велика роса означає, що добре вродять огірки і горіхи;
  • йде дощ — до неврожаю;
  • дощить — ще п’ять днів буде негода

Іменини: Олександр, Олексій, Антон, Артем, Йосип, Петро, Святослав, Федір.

Талісманом людини, народженої 6 липня, є альмандин. Різновид граната, який притягує до себе погляд. Був відомий ще в стародавні часи і застосовувався для виготолвення прикрас. Здавна вірили, що альмандин має міцний зв’язок з вогняною стихією.

День в Україні і світі

6 липня в Україні і світі святкують Всесвітній день кардіолога. Свято було створене за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я на початку XXI століття. Про кардіологію знали ще в Стародавньому Єгипті (близько XVII ст. до н.е.). Вчені знайшли документ лікаря, який тоді лікував серце. Однак великий прогрес в цій сфері відбувся за епохи Відродження завдяки унікальним анатомічним дослідженням будови серця Леонардо да Вінчі.

Також 6 липня День народження американського долара. Знак долара придумав бізнесмен з США Олівер Поллок на початку квітня 1778 року. Тоді єдиними грошовими одиницями в країні були іспанський долар та британський фунт. Але від них США відмовилися відразу після здобуття незалежності. 1785 року американський долар на конгресі країни було визнано національною валютою.

А ще 6 липня святкують Всесвітній день поцілунку. Це чудова можливість ще раз усвідомити, що поцілунки відіграють важливу роль у створенні емоційного стану людини. А ще поцілунки сприятливо впливають на здоров’я. Вони допомагають спалити калорії, зняти стрес. Вперше свято з’явилося в Англії в XIX столітті. Згодом воно набуло міжнародного значення і поширилося по інших країнах світу. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...