Податок на нерухомість: хто в липні може не сплачувати його

Поділитися новиною

З 1 липня для українців надійдуть платіжки за нерухомість за якими потрібно буде заплатити протягом 60 днів. Проте є категорії людей, яким платити не обов’язково. Про це інформує «24 канал».

Українцям до 1 липня необхідно сплатити податки за свої квартири. Розмір податку залежить від площі житла, доведеться сплатити лише за “зайві” квадратні метри.

Зазначається, що “зайвими” квадратними метрами вважається площа квартири від 60 квадратів (податок нараховують на кожен наступний метр) та будинок від 120 квадратів.

Платити потрібно за минулий рік, сума податку становить до 1,5% мінімалки. На даний момент це 97,5 грн. Після отримання платіжки (до 1 липня) є 60 днів для того, щоб без штрафу сплатити налог.

Для прикладу, за квартиру площею 100 квадратних метрів потрібно заплатити за 40 квадратів. Це 3900 грн. Якщо у вас є будинок і квартира, загальна площа повинна становити до 180 квадратів.

Сплачувати податки необхідно до податкової служби за місцем своєї реєстрації.

Водночас деякі українці можуть не сплачувати цей податок узагалі. Ідеться про:

  • власників квартир площею до 60 квадратних метрів або будинків до 120 квадратних метрів, тобто не виходять за дозволену норму;
  • власників майна на окупованих територіях чи в зоні бойових дій;
  • тих, чиє житло перевищує норму, але поділене між двома родинами.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7632, який звільняє від податку на нерухомість власників майна, що було знищене чи пошкоджене внаслідок збройної агресії Росії. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...