На Миргородщині рекомендують утриматися від придбання й вживання свіжовиловленої прісноводної риби

Поділитися новиною


У зв’язку з терактом, вчиненим російськими окупантами на Каховській ГЕС, посилено заходи щодо упорядкування ринкової торгівлі, зокрема заборона реалізації на агропромислових ринках риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, які походять безпосередньо з акваторії Каховського водосховища.

З метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед населення, Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області застерігає споживачів від купівлі будь-якої прісноводної риби в місцях стихійної торгівлі на території району.

«Рекомендуємо поки взагалі утриматися від придбання й вживання в їжу свіжовиловленої прісноводної риби. Живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка реалізується в магазинах. Також таку, яка реалізується на агропродовольчих ринках, якщо вона пройшла ветеринарно-санітарну експертизу в Державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках після вхідного документального контролю», – йдеться у повідомленні.

Фото ілюстративне

LIVE OFFLINE
track image
Loading...