Доступність та комфорт у Гадячі? Ні, не чули

Поділитися новиною

Великою проблемо у Гадячі є дороги, тротуари, пандуси – а точніше подекуди взагалі їх відсутність. Але до цього списку можна додати ще й лавки. Похизуватись ними можна лише мабуть у місцевому парку, на благоустрій якого міська рада щороку витрачає купу грошей. А як щодо лавок в інших локаціях Гадяча?
До редакції днями звернулись місцеві жителі зі скаргами на понівечені дерев’яні сідальця, які слугують лавками, та розташовані через дорогу від міської лікарні, а саме на площі Миру та по вулиці Полтавська, як кажуть містяни «під берізками». Дійсно, вже багато років саме там лавки ніхто не ремонтував, хоча саме в цих місцях найчастіше перехожі зупиняються перепочити, адже це центральна частина міста, де щодня чималий потік людей.
Задля справедливості зазначимо, що в листопаді 2021 року, на площі Миру провели капітальний ремонт тротуарних доріжок, якраз біля тих самих «берізок». Справа добра, але чому ж не привели до ладу лавки? Чи можливо ця частина роботи була не такою вигідною?

Також були скарги стосовно нещодавно встановлених лавок на території міської лікарні. Нагадаємо, 9 червня на сторінці медзакладу у Фейсбук, відзвітували про те, що спільно з Гадяцькою міськрадою, керівництво лікарні займається оновленням території, де облаштували пішохідні доріжки, клумби, а також встановили лавки, «задля комфорту та затишку пацієнтів». Але чи для усіх пацієнтів? Вразила висота бордюрів, через які маломобільні групи населення не зможуть підійти до тих лавок. В мережі теж була відповідна реакція.
Альона Павлюк: «Сподіваюся, що до цих лавок зможуть дістатися і люди на візках. Бо з безбар’єрністю в нашому місті великі проблеми».
Сергій Король: «Ні на візку, ні людина з обмеженими фізичними можливостями не зможе заїхати, дуже високий бордюр, потрібно робити пандуси. Та в нашому місті багато де потрібно робити пандуси, адже через високі бордюри навіть зі звичайними візочками важко пересуватись».

Виходить доволі дивно, наче влада виконує якісь дії, спрямовані на створення комфортних умов – а комфорту все одно немає.
Хочемо звернути увагу місцевого керівництва – громаді потрібні комфортні умови для людей, що в ній живуть. І для цього у своїй діяльності орган місцевого самоврядування повинен керуватись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», згідно з яким мають виконуватись комплексні заходи з утримання територій населених пунктів у належному стані, їх санітарного очищення та збереження об’єктів загального користування. Та що таке «комплексні заходи» у нас не знають, що вигідно – те й роблять.

Анжела Замотаєва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...