20 червня – все про цей день

Поділитися новиною

Сьогодні, 20 червня, Міжнародний день поінформованості про ністагм. Віряни вшановують пам’ять святого Феодота Анкірського. До Нового року залишилося 194 дні.

20 червня 2023 року — вівторок. 482-й день війни в Україні.

Яке сьогодні, 20 червня, церковне свято

20 червня в церковному календарі – день пам’яті святого Феодота Анкірського. Жив він у III столітті, коли правив імператор Діоклетіан, який був відомий своїми гоніннями за християнами. Феодот постійно переховував в своєму будинку вірян, які втікали від жорстокості царя, давав їм їжу і одяг, а ще відвідував мучеників в темницях, проводив християнські обряди поховання.

Згодом і його самого схопили та змушували відректися від Христа і прославити ідолів. Але відмовився святий, за що його піддали страшним тортурам, а потім відсікли голову мечем.

Що не можна робити цього дня

  • Заборонено фізично працювати.
  • Не варто купатися у відкритих водоймах.
  • Не вживайте алкоголь і не лихословте.

Народні прикмети і традиції на 20 червня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

  • дивилися, який сьогодні день: тепла погода — на великий урожай жита, дощ означає, що колосся погано наллється;
  • в веселці переважає червоний колір — чекайте на вітер;
  • бджоли сидять на стінках вулика — буде спека;
  • темніють сонячні промені — чекайте на грозу;
  • павуки за ніч розширили свою павутину — буде ясний і теплий день;
  • голосно гримить грім — до затяжної негоди.

Іменини: Олександр, Богдан, Борис, Валентин, Василь, Володимир, Григорій, Максим, Микола, Павло, Петро, Тарас, Ганна, Марія.

Талісманом людини, народженої 20 червня, є гіацинт. Дорогоцінний камінь, різновид циркону. Володіє блиском діаманта, але відрізняється криваво-червоним відтінком. В давнину люди вірили, що гіацинт наділений силою самопожертви та влади. 

Який сьогодні день в Україні і світі

20 червня в Україні і світі Міжнародний день поінформованості про ністагм. Це захворювання вражає очі і характеризується мимовільними рухами очей, які можуть спотворювати зір та викликати розмитість. Ністагм буває вродженим або набутим, може також з’являтися на фоні інших захворювань (катаракта, неврологічні розлади). Головна мета цього дня полягає в тому, щоб поінформувати про проблеми, з якими стикаються люди з ністагмом.

Також 20 червня Всесвітній день біженців. Дата була започаткована ООН 4 грудня 2000 року. Поєднали її з Міжнародним днем африканських біженців, який вже святкували цього дня від 1996 року. Для України сьогодні тема біженців і переселенців стоїть дуже гостро. Ще 2014 року багато українців були змушені покинути свої рідні домівки через російську агресію. А після повномасштабного вторгнення 2022 року, мільйони стали біженцями в різних країнах світу.

А ще 20 червня святкують Всесвітній день Wi-Fi. Свято було започатковане Бездротовим широкосмуговим Альянсом. Радіоканал Wi-Fi з’явився в 90-х разом з розвитком технологій передавання інформації. Перші пристрої були випущені 2000 року і бездротовий інтернет почав швидко набирати популярність.

20 червня День працівника складу. Неофіційне професійне свято, яке створене, щоб вшанувати нелегку працю працівників складу. Такі люди повинні бути відповідальними, організованими, ретельними, охайними та енергійними. Робота співробітника складу полягає в тому, щоб стежити за порядком, розвантажувати та сортувати продукцію.

Також 20 червня Всесвітній день захисту слонів у зоопарках. Подія була створена за ініціативою представниці захисту тварин 2009 року. Слони вважаються досить дружними тваринами, які можуть переживати різні емоції і почуття. Також вони відрізняються чудовою пам’яттю та вміють спілкуватися на відстані до 10 км. Перебування слонів у зоопарках часто закінчується передчасною смертю, адже нерідкі і випадки жорстокого поводження з цими благородними тваринами. Головна мета цього дня полягає у приверненні уваги людства до проблеми проживання слонів в зоопарках.

А ще 20 червня святкують Всесвітній день ефективності. Хоча це свято і неофіційне, проте дуже актуальне. Його мета полягає в привернені уваги людства до важливості організації продуктивності праці. Вона відіграє вагому роль, адже на неї можна витрачати досить багато енергії, але водночас не отримувати бажаної результативності та ефективності.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...