Регулятор запропонував уряду удвічі збільшити тариф на світло для українців

Поділитися новиною

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запропонувала уряду удвічі збільшити тариф на електропостачання для населення з 1 червня.

Про це йдеться у листі від НКРЕКП до Міненерго, який отримало видання «Енергореформа».

Регулятор пропонує встановити єдиний тариф — 2,88 грн/кВт-год — без диверсифікації за обсягами споживання електроенергії.

Наразі для індивідуальних побутових споживачів фіксований тариф становить 1,44 грн/кВт⋅год за споживання до 250 кВт⋅год на місяць та 1,68 грн/кВт⋅год — якщо споживається понад 250 кВт⋅год на місяць.

Разом із тим тариф 1,68 грн/кВт⋅год незалежно від обсягу споживання встановлений для колективних побутових споживачів. Також цей тариф діє в багатоквартирних житлових будинках за використання електроенергії для технічних цілей.

Регулятор вважає, що такі зміни дозволять покращити фінансові показники «Енергоатома» «Укргідроенерго». Так, їхнім коштом покривається різниця в ринковій ціні на світло та тарифами для населення.

Як зазначило джерело «Енергореформи» в уряді, Кабмін буде розглядати цю пропозицію, і найімовірніше, підтримає її, на своєму засіданні незабаром. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...