Агенство відновлення та розвитку інфраструктури візьметься за відновлення доріг на Полтавщині

Поділитися новиною

Вчора відбулася зустріч із головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України – Мустафою-Масі Найємом. Організаторами зустрічі виступили депутати Верховної Ради України Андрій Боблях, Олексій Мовчан та Юрій Шаповалов, який турбується станом автодоріг не лише свого округу.

Разом із колегами-депутатами Полтавської обласної ради Олександром Ващенком, Ольгою Усановою, Миколою Корецьким та депутатом Миргородської районної ради Володимиром Рудяком звернулися до Мустафи-Масі Найєма із проблемою ремонту автомобільних доріг на Полтавщині. Обговорили підсумки використання коштів за І півріччя 2023 року та план фінансування поточного/капітального ремонтів дорожнього покриття на ІІ півріччя 2023 року.

Головне питання – перспектива ремонту доріг: 01702034 Гадяч-Миргород; 01702368 Гадяч‒Опішня; 01705071 Диканька-Решетилівка; 01706074 Зіньків-/Т-17-05/-межа області; 01712173 Вирішальне-Залізняки-Комишня, які були нещодавно прийняті на баланс Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України. Адже зараз вкрай гостро стоїть проблема якості дорожнього покриття на шляхах Гадяч-Миргород та Гадяч-Опішня.

Також поцікавився можливістю передачі ділянки автомобільної дороги Т-17-05 Лохвиця-Гадяч-Охтирка-КПП «Велика Писарівка» в межах м. Гадяч по вул. Полтавська, Захисників України, Лохвицька на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Полтавській області. Оскільки саме з цим питанням до мене звернувся міський голова Гадяча Володимир Нестеренко.

Звичайно, ми всі розуміємо, що зараз, в час війни, першочергово мають бути відновлені ті дороги, які ведуть з тилу до лінії розмежування, а також «дороги життя», які з’єднують лінію фронту з лікарнями. На всі інші потреби фінансування дуже обмежене.

Втім, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України розглядається варіант ремонту доріг на умовах співфінансування з обласною радою та громадами області. Саме за таким алгоритмом відбувається ремонт доріг місцевого значення у форматі 50/50%.

Тому ми просимо долучитися всіх депутатів Полтавської обласної ради до розгляду цього питання, щоб залучити кошти з обласного бюджету на ремонт місцевих доріг та ініціюватимемо звернення щодо проблем автошляхів на інших рівнях. Адже ми всі рухаємося цими шляхами в межах області.

Звісно, приємно, що нас чують і не байдужі до проблем Полтавщини на вищих щаблях управління. Моя попередня публікація «ПРОБЛЕМАТИКА СТАНУ ДОРІГ НЕ НА ЧАСІ?» набула активного поширення та розголосу в різних колах. Тому і далі будемо продовжувати співпрацю із народними депутатами для вирішення проблем автошляхів на Полтавщині, щоб зробити дороги проїзними, а не лише напрямками.

В цілому, зустріч пройшла цікаво, питання озвучені, відповіді почуті. Сподіваюся, що в перспективі нам вдасться реалізувати всі озвучені питання та пропозиції і вже за 2-3 роки на Полтавщині будуть якісні дороги. Робитимемо все від нас залежне для цього. І звичайно продовжу вас інформувати про подальші дії. А ще, разом із колегами-депутатами домовилися спільно підготувати пропозиції щодо першочергових ремонтів доріг в області. Продовжуємо працювати в єднанні!

LIVE OFFLINE
track image
Loading...